top of page
Heidy van Koesveld

Heidy van Koesveld

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, Station Rai

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten

Specialisme

Ik vind het leuk om breed te werken; veel verschillende mensen met verschillende klachten. Mijn nieuwsgierigheid en jouw bereidheid zorgen voor het ontdekken en leren over de werkelijke oorzaak van je klachten. Voornamelijk jongeren (20'ers, 30'ers) vinden hun weg naar mij met vraagstukken zoals "ik wil iets iets anders in mijn leven, ik loop vast, maar weet niet wat te doen". Ze hebben veelal fysieke klachten, sombere buien en verdriet of een parate dosis woede of frustratie.

Tijdens de behandeling kan het zijn dat ik gebruik maak van systemisch werk (opstellingen) en Clean Language. Clean Language en shiatsu sluiten naadloos bij elkaar aan: ze zijn allebei onbevooroordeeld op zoek naar wat jou beweegt, fysiek en mentaal. Met Clean Language worden terugkomende vragen gesteld zonder aannames en veronderstellingen. Hierdoor komen we sneller bij de oorzaak van je klachten. Jouw patronen en de voor jou gewenste uitkomst worden daarmee helder en hanteerbaar. 

Er zit zoveel meer wijsheid in je lichaam dan in je hoofd; zullen we gaan kijken wat jou werkelijk beweegt?

Symptomen:
- levensvragen
- burn-out
- stress
- RSI, tennisarm
- darmklachten
- rug- en nekpijn
- migraine
- overgangsklachten
- vermoeidheid en slapeloosheid
- sombere buien

Over mij

Ik ben een gepassioneerd shiatsu therapeut en docent, die altijd op zoek is naar wat iemand beweegt, zowel fysiek als mentaal. Ik ben warm, betrokken en heb oog voor detail. Shiatsu is voor mij een levensstijl; door het efficiënt stromen van mijn eigen energie (ki) voel me fitter én rustiger.

Zelfzorg en het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren is hoe je helemaal bij jezelf kunt komen, jouw stroom weer ervaren, en voor mij is shiatsu dé ambacht om jou hierin te ondersteunen. Door de 15 jaar ervaring heb ik een fijngevoeligheid ontwikkeld die zorgt dat ik snel precies de vinger op de juiste plek kan leggen.


Shiatsu is een Japanse manuele behandelvorm en vindt haar oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze geneeskunde past bij mijn nieuwsgierigheid; het is oneindig. Het praktisch, succesvol toepassen van deze combinatie blijft mij voeden als persoon en therapeut.Over mijn praktijk ruimte:

De praktijk is gevestigd in Shiatsu Centrum Amsterdam, waar ik met andere collega's een fijne, professionele werkplek heb. Het centrum heeft een aangrenzende tuin, is licht, ruim en heeft een warme uitstraling. De praktijk is te bereiken met tram 4 en er kan ook goed (betaald) geparkeerd worden.

Methode

Wanneer je voor een behandeling komt, is het goed dat je hier ruim een uur de tijd voor neemt. We starten de sessie met een aantal vragen over je eventuele klachten.
 Daarna vindt de behandeling plaats op een futon (katoenen mat) op de grond. Je hebt kleding aan die fijn meebeweegt. Door druk met onder andere mijn handen en strekkingen wordt het lichaam aangesproken op het para-sympathisch systeem (zenuwstelsel). Dit zorgt voor een diepe ontspanning en helderheid.

Hoe lang en hoe vaak een behandeling nodig is, is afhankelijk van je klachten; na de eerste behandeling zullen we bespreken hoe het eventuele vervolg eruit gaat zien.Via het lichaam werkt shiatsu niet alleen op je fysieke gesteldheid, maar ook op je emotionele, mentale en spirituele balans. Mooi toch, dat je lichaam er zelf ook mee aan de slag gaat!  


Tarieven

85,- euro per behandeling van 1,5 uur.
Veel aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van dit tarief. Bekijk je polis voor de voorwaarden.

Je kunt bij mij ook een gratis telefonisch kennismakingsgesprek van 15 minuten aanvragen.

Diploma's

Zen Shiatsu therapeut - Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam (2006-2009)
Clean Language for Mindbody Practitioners - certificaat Nick Pole courses (2020)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page