Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach | Burn-out | Zingeving | Energie | Leiderschap

Locatie:

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Ik kan je goed helpen met:
- Spannings- en stressklachten / burn-out (wordt ook gekenmerkt door emotioneel zijn / continu "aan" staan / slecht slapen / hartkloppingen / paniekaanvallen)
- Het gevoel dat het leven aan je voorbij raast, met vragen zoals: is dit het nou??
- Gezondheidsklachten die je leven ( vooruitzicht / dromen) veranderen / beïnvloeden

Over mij

Ik heb de opleiding fysiotherapie gedaan maar liep in de praktijk tegen de protocollen, korte behandeltijden en symptoombestrijding aan in plaats van mensgericht, oorzaak aanpakkende behandeling. Daarna ben ik 14 jaar in dienst geweest bij een spooraannemer (plottwist) in management en leidinggevende functies waar bij ik heel blij werd van medewerkers in hun kracht zetten, met respect teams laten samenwerken zodat ieders kwaliteiten benut konden worden en sinds 2020 volledig overgestapt naar coaching. Een stukje meelopen met iemand met vraagstukken over zijn of haar leven, verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken (eventueel ondersteund door creatieve opdrachten / wandelingen / visualisaties).
In mijn gereedschapskoffer zitten bijvoorbeeld: Burn-out herstelmethode van CSR / ACT (acceptatie en commitmenttherapie) / Creatieve therapie. Door vooral te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf je aan signalen geeft en je denken, handelen en voelen in evenwicht te brengen kom je het dichtst bij jezelf.

PRAKTIJK
Mijn praktijkruimte bevindt zich in het tuinhuis, een plek vol licht waar met de deur open de geluiden van fluitende vogels en kwakende kikkers kunnen doordringen. Op het dak zit een volwaardige tuin met bloeiende planten, ernaast een veld vol aardbeienplanten en een moestuin. een letterlijk bloeiende en groeiende omgeving. In het tuinhuis staan twee stoelen in gespreksopstelling, maar zit je liever aan tafel, dan kan dat ook.

Methode

Ik werk het liefst met trajecten, afgestemd op de hulpvraag in het aantal sessies (meestal 6 / 8) en de duur van een traject of een sessie is ook helemaal afhankelijk van wie er met een hulpvraag komt, ben je een prater of juist niet, wil je beeldend werken of juist wandelen. Wat centraal staat is: waar krijg jij energie van, wat vind je belangrijk om vanuit te leven (waar spring je 's morgens zonder moeite je bed voor uit), wat houd je nu nog tegen om dat te realiseren en dan oefenen en bekrachtigen (in coachtermen: energieonderzoek / waardenonderzoek / belemmerende factoren in kaart brengen / nieuw gedrag laten inbedden).

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 minuten.

Ik hanteer een tarief van 90 euro, excl BTW (particulier) per uur. Wanneer een traject wordt afgesloten, wordt er op die basis een offerte uitgebracht afgestemd op het aantal sessies en duur van de sessies. In de trajecten zit meer ruimte voor tussentijdse contactmomenten, inclusief eventuele materiaalkosten.

Diploma's

- HBO Fysiotherapie, Hogeschool van Utrecht, 2001-2005
- Leergang coach, Schouten en Nelissen, 2019-2020
- Holistisch beeldende kunst en psychosociaal werk (Bachelorgraad), Vrije Academie 't Pad, 2019-2023 (rond dit jaar het derde jaar af)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?