top of page
Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach, Burn-out en Leiderschapscoach

Locatie:

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Zingeving, Emotionele disbalans

Specialisme

Ik kan je goed helpen met:
- Spannings- en stressklachten, burn-out. Denk hierbij aan symptomen als: emotioneel zijn, continu "aan" staan, slecht slapen (slaapproblemen), hartkloppingen, paniekaanvallen.
- Het gevoel dat het leven aan je voorbij raast, met zingevingsvragen zoals: is dit het nou?
- Gezondheidsklachten die je leven (vooruitzichten, dromen) veranderen en beïnvloeden.

Dit doe ik aan de hand van diverse methodes. In mijn gereedschapskoffer zitten bijvoorbeeld: Burn-out herstelmethode van CSR, ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), Creatieve therapie.

Over mij

Ik heb de opleiding fysiotherapie gedaan, maar liep in de praktijk aan tegen de protocollen, korte behandeltijden en symptoombestrijding, in plaats van een mensgerichte, oorzaak-aanpakkende behandeling. Daarna ben ik 14 jaar in dienst geweest bij een spooraannemer in management en leidinggevende functies waarbij ik heel blij werd van medewerkers in hun kracht zetten en met respect teams laten samenwerken, zodat ieders kwaliteiten benut konden worden. Sinds 2020 ben ik volledig werkzaam als coach. Ik loop graag een stukje met je mee: welke vraagstukken heb je in je leven? We gaan aan de slag met verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken, eventueel ondersteund door creatieve opdrachten, wandelingen of visualisaties. Door te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf jou aan signalen geeft en door het in evenwicht brengen van je denken, handelen en voelen, kom je het dichtst bij jezelf.

PRAKTIJK
Mijn praktijkruimte bevindt zich in een prachtig lichte ruimte in de tuin, waar met de deur open de geluiden van fluitende vogels en kwakende kikkers kunnen doordringen. Op het dak zit een volwaardige tuin met bloeiende planten, ernaast een veld vol aardbeienplanten en een moestuin. Het is letterlijk een bloeiende en groeiende omgeving. In de ruimte is een flexibele inrichting aanwezig, die we aanpassen op jouw wensen.

Methode

Ik werk het liefst met trajecten, afgestemd op de hulpvraag. De duur van een traject (meestal 6-8 sessies) of de duur van een sessie zijn afhankelijk van wie jij bent. Ben je een prater of juist niet, wil je beeldend werken of juist wandelen.
Wat centraal staat is: waar krijg jij energie van? Wat vind je belangrijk in je leven? Waar spring je 's morgens zonder moeite je bed voor uit? Wat houdt je nu nog tegen om dat te realiseren? Hoe kunnen we dat gaan oefenen en bekrachtigen (nieuwe 'gewoontes' maken)?
In coachtermen: energieonderzoek, waardenonderzoek, belemmerende factoren in kaart brengen, nieuw gedrag laten inbedden.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 minuten.

Het tarief is 90 euro, excl BTW (particulier) per uur.

Wanneer een traject wordt afgesloten, wordt er een offerte uitgebracht afgestemd op het aantal sessies en de duur van de sessies. In de trajecten zit meer ruimte voor tussentijdse contactmomenten, inclusief eventuele materiaalkosten.

Diploma's

- HBO Fysiotherapie, Hogeschool van Utrecht, 2001-2005*
- Leergang coach, Schouten en Nelissen, 2019-2020
- Holistisch beeldende kunst en psychosociaal werk*, Vrije Academie 't Pad, 2019-2023 (rond in 2022 het derde jaar af)

*HBO geaccrediteerde opleiding

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page