top of page
Gilbèrt Brouwer

Gilbèrt Brouwer

Orthomoleculair therapeut

Locatie:

Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Mijn specialisatie(s):

Buikklachten, Huidklachten

Specialisme

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van (chronische) gezondheidsproblemen zoals burn-out, CVS, ADHD, depressie, slaapstoornissen, diabetes type 2, hormonale klachten en nog veel meer.

Ik kan je helpen bij:
Hoofdpijn, slecht slapen, buikpijn, darmpijn, slechte vertering, vaak ziek, overgewicht, kouwelijk, huidklachten, maagzuur, obstipatie, droge mond, vermoeidheid, diarree, winderigheid, opgeblazen gevoel, hormonale disbalans, voedselintoleranties, opgeblazen gevoel, slechte stemming, depressie, slecht geheugen, spier- en gewrichtsklachten, hartkloppingen, onrust en nervositeit, stress, vaak plassen, veel transpireren, oedeem, trage schildklier, laag libido, menstruatieproblemen, cellulitis, niet zwanger kunnen raken, emoties zoals angst en boosheid, jeuk, oorsuizingen, opgezette klieren, pijn, lage bloeddruk, hoge bloeddruk, cholesterol, duizelig, voetschimmel, vaginale schimmel, virusbelasting, schimmelbelasting, bacteriële belasting en parasitaire belasting, geel beslagen tong, wit beslagen tong, blauwe tong, toxische belasting, afwijkend uitstrijkje (PAP 2), overgangsklachten.

Over mij

Ik ben Gilbèrt Brouwer, 46 jaar en ik ben werkzaam als orthomoleculair en energetisch therapeut, orthomoleculair detoxconsulent, gewichtsconsulent, Hormoonfactor trainer en BrainQ therapeut. Mijn gezondheidspraktijk Fit en Gezond Leven is gevestigd in Culemborg en Utrecht. Ook spreek ik met cliënten af via videobellen. Mijn passie voor gezondheid begon toen ik ongeveer 30 jaar was. In die tijd had ik last van een burn-out en depressieve gevoelens. Ik ging op zoek naar een oplossing voor mijn klachten en probeerde verschillende geneeswijzen uit. Stap voor stap leerde ik wat ik op emotioneel en fysiek vlak nodig had om weer fit en gezond te worden. Na mijn herstel ging ik een opleiding volgen en aansluitend heb ik in 2013 mijn praktijk Fit en Gezond Leven opgericht. Tot slot ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie BATC. Vanuit de aanvullende verzekering is een gedeeltelijke vergoeding van de consulten mogelijk. Check hiervoor je polisvoorwaarden.

Methode

Ik werk holistisch en oorzaakgericht. Ik leg waar mogelijk verbanden tussen de oorzaak van de klachten en betrek hierbij het hele lichaam, geest, wervelkolom, gebit, organen en meridianen. Tijdens het intakegesprek ga ik uitvoerig in op de vragenlijst die door jou is ingevuld. Aansluitend meet ik cliënten met een medisch gecertificeerd apparaat (Prognos). Met Prognos kunnen oorzaken van klachten in beeld worden gebracht. Vervolgens kan worden bepaald welke therapiemiddelen (voedingssupplementen, kruidentincturen, homeopathische middelen) de aangetoonde oorzaken effectief kunnen bestrijden. Ik maak een therapievoorstel op maat dat bestaat uit specifieke voedingsadviezen en therapiemiddelen. Daarnaast werk ik met diverse laboratoria samen voor aanvullend onderzoek. Op dit gebied zijn talloze onderzoeken mogelijk om nog meer informatie te krijgen over de oorzaak van de gezondheidsklachten.

Tarieven

- Intakegesprek: € 87,50
- Vervolggesprek: € 82,50

Tijdens het intakegesprek wordt een complete natuurgeneeskundige diagnose gesteld. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de ernst van de klachten. Gemiddeld zijn 3 tot 6 consulten nodig.

Laboratoriumonderzoek varieert in prijs gemiddeld tussen € 20 en € 350 euro, natuurlijk afhankelijk van wat je wilt laten onderzoeken.

Diploma's

- NAEG - Professional Opleiding Energetische Geneeswijzen Exendo Opleidingen
- BrainQ therapeut level 1 en 2 Ortho Linea
- Orthomoleculair therapeut Sonneveld Opleidingen
- Medische Basiskennis Sonneveld Opleidingen
- Hormoonfactor Trainer Hamel College
- Gewichtsconsulent Sonneveld Opleidingen
- Psyche en Gewicht SOHF
- Orthomoleculair Detoxconsulent SOHF
- Energetisch Morfologische Bloedtest Sonneveld Opleidingen
- Voeding en overgang Exendo Opleidingen
- Masterclass Bijnieruitputting SOHF
- Orthomoleculaire darmtherapie

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page