top of page
Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Locatie:

Online, Eibergen

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Kindergezondheid

Specialisme

De combinatie van de Master OERsterk coach opleiding met mijn verloskundige achtergrond, de cognitieve gedragstherapie (ACT en NLP) en de HeartMath (hartcoherentie) methode, kan ik als vitaliteitscoach vrouwen, met name zwangere en jonge moeders de perfect passende begeleiding bieden.

Ik richt me momenteel vooral op:
- De zwangeren; hoe kunnen ze gezond zwanger worden of zijn, hoe zorgen ze het best voor hun (ongeboren) baby.
- Jonge moeders die alle ballen hoog willen houden, vermoeid zijn en die laatste kilo's kwijt willen.
- Vrouwen met gezondheidsklachten als vermoeidheid, buikklachten over overgangsklachten.

Je kunt bij me terecht met:
- Als je een kinderwens hebt.
- Als je zwanger bent.
- Als je vragen hebt over de periode rondom de bevalling.
- Als je leefstijl en voedingsvragen hebt.
- Als je stress- en burn-out klachten hebt.
- Als je buikklachten, buikpijn (PDS) hebt.
- Als je overgangsklachten hebt.
- Als je slaapproblemen hebt.

Over mij

Ruim 17 jaar heb ik met veel passie en plezier mijn eigen verloskundigenpraktijk gehad. Vrouwen (en hun partners) mogen begeleiden tijdens een bijzondere fase in hun leven. Dit gaf me energie want steeds weer aanwezig mogen zijn bij de geboorte van nieuw leven is fascinerend. Maar door de
onregelmatigheid en het altijd 'aan staan' in combinatie met 3 kleine kinderen. Dit heeft tot het moeilijke besluit geleid om in 2021 de deur te sluiten. Gelukkig zijn er vele nieuwe geopend; De Master OERsterk coachopleiding, orthomoleculaire voedingsleer, ACT & NLP en in juni rond ik de opleiding tot HeartMath coach af.
Ik word blij als ik mensen kan helpen; met ze meedenken, andere inzichten kan geven om zo samen problemen op te lossen.

In mijn praktijk Fem-Vitaal kijk ik als vitaliteitscoach, mens en moeder samen met de cliënt naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset vormen hierbij het uitgangspunt. We gaan aan de slag met het verbeteren van de balans in deze 5 pijlers.

Het is bijzonder om te merken dat de kennis die ik deel met mijn cliënte zo'n een grote verandering in gang zet en ze hier zoveel voordelen van ervaren. Dat mijn tips voor meer vitaliteit, de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Ik werk nog steeds met die leukste doelgroep namelijk met vrouwen, zwangere vrouwen en jonge moeders. Zo kan ik mijn jarenlange ervaring als verloskundige combineren met alle geleerde skills van het afgelopen jaar.

PRAKTIJK
Mijn praktijk is te vinden in "Huize Villa Smits", ook wel het huis van verbinding. In het pand zijn diverse coaches gevestigd. Een heerlijke sfeer van een oud monumentaal pand; het geeft rust, het is er licht en ruim.

Ik bied ook online-consulten aan.

Methode

Mijn uitgangspunt is OERsterk; de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset komen aan de orde. Door een uitgebreide vragenlijst die je invult voor de intake heb ik een beeld wat al goed gaat en waar de verbetering zit. Samen doorlopen we tijdens de gesprekken live of online de 5 pijlers om zo weer balans te creëren in jouw gezondheid en jouw leven.

Ik geef praktisch, toepasbare tips waar je zelf goed mee aan de slag kunt gaan. Afhankelijk waar je voor kiest, zie ik je 3 of 5 keer. Indien gewenst werk ik ook met losse consulten. Mijn doel is dat je vertrouwen krijgt in jezelf en je zwangerschap doordat je weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en dit zo ook voor je ongeboren baby doet. En als jij die zoekende jonge moeder bent, help ik je graag op de goede weg. Als je goed voor jezelf weet te zorgen, kun je dit ook voor je partner en kinderen doen. Met een gezonde leefstijl en mindset ben jij het goede voorbeeld voor je kinderen, daar hebben ze later ook weer voordeel van!

Ik geef inzichten en handvatten, ademtechnieken die ik o.a. leer met HeartMath. Ik gebruik NLP en ACT-technieken, vooral als het stuk mindset aan de orde komt.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

- Losse consulten; €75 voor de intake (gem 1-1,5 uur)
- Vervolg consult (45min-1u) €60
- Traject 3x nu nog €225 en 5x €375

Diploma's

- Academie Verloskunde 1999-2003 HBO-opleiding.
- Master OERsterk gezondheidscoach opleiding 2020 (geaccrediteerd door: BATC, BLCN, CAT,
KTNO)
- Orthomoleculaire voeding 2021 (geaccrediteerd door: BATC, KTNO, CA.)
- ACT 2021 NOBCO
- NLP 2022 NOBCO
- HeartMath 2022

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page