top of page
Erik Veldman

Erik Veldman

Osteopaat & online oefenprogramma

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

(Onverklaarde) fysieke klachten, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten

Specialisme

Motius is een oefenplatform ter ondersteuning van jouw osteopathie behandeling. Alle oefeningen zijn gebasseerd op yogahoudingen en met zorg samengesteld. Naast de fysieke losse oefeningen biedt Motius ook hele fijne en effectieve adem- en ontspanningsoefeningen en prachtige meditaties aan.
Het platform is in zijn geheel door mij gemaakt en alle oefeningen worden door mijzelf uitgevoerd en ingesproken.

Klachten:
- pijn, stijfheid in armen of benen, rug, nek, schouder of heup, frozen shoulder
- rug of nek hernia, tintelingen of doof gevoel in armen of benen, ischias
- bekkenklachten, ook gerelateerd aan zwangerschap of menstruatie
- zwangerschapswens, incontinentie
- hoofdpijn, oorsuizen, duizeligheid
- whiplash
- maagklachten, brandend maagzuur
- darmklachten, buikhernia, liesbreuk
- chronische vermoeidheid, lusteloosheid, zich niet lekker in het lijf voelen, burnout
- sportblessures, verstuikingen, RSI of tennisarm, hielspoor
- pijn of andere klachten overgebleven na een operatie, trauma, val of ongeluk
- hyperventilatie
- adem problematiek

Over mij

Ik ben mijn pad begonnen met een opleiding tot Hatha Yogadocent van drie jaar. Daarna heb ik vijf jaar Tai Chi beoefend en allerlei trainingen op het gebied van massage, rebalancing, coaching maar vooral ook heel veel aan bewustzijn en zelfontwikkeling gedaan.

Daarna heb ik de zeven jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij college Sutherland te Amsterdam. Dit opleidingsinstituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze.

Naast het individueel behandelen van cliënten ben ik mijn online programma Motius aan het ontwikkelen. Dit zijn waardevolle cursussen om ook zelf aan de slag te gaan met je klachten. Denk aan lage rugpijn of nek- en schouderklachten.

Motius is altijd online toegankelijk.
Zelf werk ik in mijn praktijk in Amsterdam, Ijburg, en een dag per week bij de Burn Out Poli in Amsterdam.

Methode

Over Motius:
het is een online oefenplatform met yogahoudingen ingedeeld in handige categorieën (nek en schouders, rug, bekken etc). De video’s zijn helder en rustig en je doet de oefening tegelijkertijd mee. Onder elke video staat een uitleg waar de oefening dienend voor is. Om niet alleen je focus te hebben op de spieren in je lichaam, zijn er ook effectieve adem- en ontspanningsoefeningen, en visuele meditaties om beter te leren gronden of juist meer je lijf te openen. Deze dragen goed bij aan het balanceren van je emoties en energie.


Over osteopathie:
De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie. Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met de handen) maak ik het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt).

Een behandeling kan vaak een grote opluchting zijn. Soms kunnen klachten verholpen worden die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Bij osteopathie wordt het lichaam als één geheel gezien.

Zo weet ik welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen.
Elke behandeling is maatwerk voor elke patiënt.

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, operatie of een val. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid.

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Tarieven

Online programma Motius:
Een maandabonnement (€8,95 ipv €14,95).
Ongelimiteerd gebruik van alle oefeningen, meditaties etc.
Het is maandelijks opzegbaar (voor de 20e van de maand).
Meld je aan via de "boek een afspraak" button en we sturen je de aanbieding door.


Of kies voor losse osteopathie behandelingen in Amsterdam:
Behandeling van 45 minuten: 99 Euro
Behandeling van 30 minuten: 65 Euro

Een standaard behandeling duurt 45 minuten. Hierin zit in het eerste consult de intake, de behandeling en de afhandeling zoals betaling en eventueel maken van een nieuwe afspraak. Een vervolgconsult kan uit 45 minuten of 30 minuten bestaan. Hierin zit een kort begingesprek om de voortgang te bespreken, de behandeling en de afhandeling zoals betaling en eventueel maken van een nieuwe afspraak. De keuze voor een 30 minuten consult kan uit financieel oogpunt uw keuze zijn, echter is niet elk behandeltraject geschikt voor een kort consult. De juiste keuze voor de lengte van een vervolgconsult kan worden overlegd tijdens de behandeling.

Doorgaans zijn 3 tot 6 behandelingen voldoende en zit er meestal een paar weken tussen elke behandeling. Na het eerste consult kan er een meer specifieke indicatie gegeven worden omtrent het aantal behandelingen en het mogelijk te verwachten resultaat.

Verzekering:
Osteopathie maakt geen aanspraak op uw eigen risico. Ik ben aangesloten bij alle zorgverzekeraars (polis voor aanvullende zorg) en het Nederlands register voor de Osteopathie (N.R.O.).

Diploma's

- HBO opleiding Osteopathische geneeskunde - college Sutherland Amsterdam (7-jarige opleiding)
- Westerse Medische basiskennis HBO

Recente bijscholingen:
- Functionele Anatomie en preparatie (snijzaal)
- Osteopathie en wetenschap
- Onderzoek en stimulatie van het Neuro (zenuw) Endocriene (hormonen) stelsel
- Autogene Training (ontspanningstechniek)
- Tension Release Exercises (ontladingstechniek)
- Biodynamische osteopathie (het grotere geheel van wie je echt bent)
- Body and Mind Workers (doorbreken van psychosomatische patronen)
- Voeding versus evolutie van de mens
- Functionele morfologie en embryologie van het fasciale systeem
- Perinatale psychologie en de invloed hiervan op het lichaam (invloeden van voor en tijdens de geboorte op wie je bent en op je bindweefsel)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page