top of page
Elvira Broersma

Elvira Broersma

Holistisch gebooorte coach & doula

Locatie:

Online, Amsterdam, Haarlem, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out

Specialisme

Bewustzijn rondom geboorte:
- jou bewuste keuzes laten maken in het geboorteproces
- je (geboorte)partner leren hoe hij/zij je optimaal kan ondersteunen tijdens de bevalling
- hechting met je (buik)baby

Persoonlijk:
- lichaamsbewustzijn vergroten; stress management & ontspanning
- werken aan zelfvertrouwen, zelfwaardering en zingevingsvraagstukken
- leefstijl


Ik kan je helpen bij:
- onzekerheid
- belemmerende gedachten
- niet weten wat je wilt
- somber, ongelukkig, vermoeidheid
- controle-freak
- verhoogde, onregelmatige ademhaling
- hechting met je kind
- beval angsten, geboortewensen en mogelijkheden onderzoeken
- emotionele, lichamelijke en praktische ondersteuning in de periode na de geboorte.

Over mij

Ik ben geboorte doula, postpartum doula en holistisch (leefstijl)coach, een warme nuchtere en spirituele vrouw. Met als missie bewustzijn en kennis vergroten bij mensen, met name rondom de geboorte. Zodat jij bewuste keuzes kunt maken in verbinding met jezelf, je baby en je partner. Of je nu in een ziekenhuis, thuis of geboortecentrum bevalt, ik blijf als geboorte doula aan je zijde tot enkele uren na de geboorte. Ik voel me vereerd en dankbaar als ik je hierin mag ondersteunen, zodat een kind – maar ook (opnieuw) een moeder en vader – in verbinding, vertrouwen en liefde geboren kan worden. Omdat ik geloof dat een positieve geboorte-ervaring van vitaal belang is voor gezinnen.

Als holistisch coach help ik mannen en vrouwen met life struggles en geef ik conscious conception consults. Ik help ze de verbinding tussen lichaam, ziel en geest te herstellen. Onder andere door naar hun eigen geboorteverhaal te kijken, de invloed te ontdekken op hun leven/relaties/werk en op de ontwikkeling van hun (toekomstige) kind. Om dit avontuur (samen) liefdevoller en bewuster aan te gaan.

Als postpartum doula kom ik meestal als de kraamzorg weer weg is, om holistische niet-medische lichamelijke, emotionele en praktische ondersteuning te bieden tijdens de eerste weken na de geboorte. De ondersteuning die ik bied bestaat o.a. uit het (voor)bereiden van voedzame maaltijden & snacks, massages, hands-on hulp met de baby, gezond slaap- en eetritme voor de baby, borstverzorging & borstvoeding, maar ook licht huishoudelijk werk, boodschappen doen, etc. Alles wat jou helpt te ontspannen en herstellen. Tijdens de zwangerschap kan ik je al helpen bij de voorbereiding op het ouderschap. Ik ondersteun jou, zodat jij voor je baby kunt zorgen.

Geen enkele andere gebeurtenis verandert je leven zo ingrijpend als de geboorte van een kind. Ik ondersteun je graag op deze magische reis en kijk er naar uit je te ontmoeten. Voor vragen, meer informatie of een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek kun je een aanvraag doen via de button "boek een afspraak".

Ik werk:
- Online
- In een mooie rustige ruimte van Stories Spaces in Amsterdam-Zuid, Emmaplein 7a.
- in een rustige ruimte op wijngaard de Frysling in Twijzel (Friesland).
- Op een wandellocatie.

Methode

Ik hanteer een holistische werkwijze, omdat ik ervan overtuigd ben dat alles met elkaar in verbinding staat. Samen kijken we verder dan de symptomen en onderzoeken we wat er echt aan de hand is en hoe jij je leven kan optimaliseren. De geboorte met optimisme en vertrouwen tegemoet kan gaan. We kijken naar jouw gezondheid/leven op de volgende niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en zingeving.

Tarieven

- Gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten via Zoom.

- In een losse sessie van 60-75 min gaan we dieper in op de thema's waar jij tegen aan loopt. Je krijgt een passende (ademhalings)oefening mee naar huis om bewustzijn te vergroten en ontspanning te integreren in je leven.
Jouw investering is eenmalig 77 euro.

- In een holistisch coachtraject gaan we aan de slag met het doorbreken van patronen en duurzame verandering. In de 5/6 sessies wisselen we gesprekken en ademhalingsoefeningen met elkaar af en krijg je tools om direct mee aan de slag te gaan zodat jij weer helemaal in je kracht komt!
Jouw investering voor dit traject: vanaf 417,- euro.

- Staan jij en je partner op het punt om voor het eerst te starten met jullie reis naar het ouderschap? Of ga je heel bewust dit avontuur alleen aan? In een conscious conception consult van 1,5-2 uur en de eerdere vragenlijst word je op een diep niveau bewust van je invloed op de ontwikkeling van jouw kindje. Ontdek welke invloed je eigen geboorteverhaal heeft op je leven/relaties/werk. Ga (samen) liefdevoller en met meer bewustzijn dit avontuur aan.
Eenmalige investering van 167,-

- Wil je continue mentale, emotionele en fysieke ondersteuning in de aanloop naar en tijdens je bevalling? De meest transformerende gebeurtenis in je leven. Samen kijken we waar behoefte naar is en stem ik mijn ondersteuning af op jouw wensen, behoeften en achtergrond. in 4/6 prenatale sessie bereid ik jouw en je partner voor op de geboorte, zodat jullie met optimisme en vertrouwen de geboorte tegemoet gaan. 24/7 ben ik bereikbaar vanaf 38 weken om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn, tot enkele uren na de geboorte. 1 postpartum bezoek binnen 2 weken na de bevalling en overdracht van foto’s/video’s.
Jouw investering voor dit geboorte begeleidingstraject: vanaf 1295,- euro.

- Je baby is geboren! Wil je holistische zorg nadat de kraamzorg weg is, ter bevordering van je eigen herstel en zorg voor de baby? Al tijdens de zwangerschap help ik je voorbereiden op het ouderschap. Je kunt kiezen uit 3 postpartum pakketten: 1) relax mama: 10 uur ondersteuning / 2-3 dagdelen. 2) chill mama: 28 uur ondersteuning. 3) Zen mama: 48 uur ondersteuning. Naar keuze en in overleg in te delen overdag en/of ’s nachts. Investering varieert van 43,- tot 50,- euro per uur (afhankelijk van het aantal afgenomen uren).

Diploma's

• Doula - Doula Academie Amsterdam
• Klinisch doula certificaat - UMC locatie AMC
• Holistisch Leefstijlcoach – Academie voor Holistisch Coachen in Bilthoven
• Yoga Nidra/ Yin yoga – Nieuwe Yogaschool in Amsterdam
• Vinyasa yoga docent – Power Living Australia Yoga in Sydney

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page