Dewy Karsten

Dewy Karsten

Creatief therapeut en coach

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Zingeving

Specialisme

Ik kan je goed helpen wanneer:

- je burn-out klachten ervaart.
- je al een burn-out hebt of tegen een burn-out aan zit.
- je je uitgeblust en gestrest voelt
- je niet meer goed slaapt, eet en in beweging komt.
- je piekert en teveel in je hoofd zit en het moeilijk is je rust te vinden en je hierdoor moeite hebt contact met je lichaam te maken.

Door mijn opleiding tot creatief therapeut en als coach weet ik hoe ik creatieve middelen kan inzetten om iemand in beweging te krijgen, je beste zelf te ontdekken en vooral goed voor jezelf te leren zorgen. Daarnaast heb ik in een klooster geleefd en ervaren wat het is om de stilte op te zoeken, dagelijks te mediteren en tot mijn kern te komen. Het is een waardevolle ervaring geweest die ik door wil geven.

Over mij

Door de jaren heen heb ik verschillende waardevolle ervaringen mogen opdoen als creatief therapeut, trainer en coach. Ik heb onder andere in de revalidatie en oncologie gewerkt en ben persoonlijk coach geweest van mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Door persoonlijke redenen ben ik weer terug gekomen op het vakgebied van creatieve therapie en nu in combinatie met coaching. Veel mensen komen met stress- en burn-outklachten bij mij terecht. Ik heb zelf tijdens mijn eigen burn-out gemerkt hoe fijn het is als er iemand is die met je meekijkt en je tot inzichten laat komen. Iemand die met je mee wandelt. Het is een voorrecht als je met iemand dit traject kan bewandelen.

Al mijn ervaringen, kennis en inzichten geef ik door in mijn coaching door middel van 1:1 begeleiding in trajecten, losse sessies en stilte retraites. Ik doe dit werk omdat ik zie wat het met mensen kan doen. Welke verandering je als coach teweeg kunt brengen. Iemand tot ontspanning laten komen en laten zeggen, dit is wat ik nodig heb en ik ga die tijd voor mijzelf reserveren. Als de inzichten komen, iemand de eerste stappen gaat zetten en kleine doelen behaalt... dan juich ik van binnen.

Het is fascinerend wat muziek en kunst met mensen kan doen. Het biedt ontspanning, expressie, kan zelfs pijn helpen verminderen en het gevoel van autonomie versterken. Daarom help ik graag om voor jezelf te kiezen en geef ik opdrachten mee, zodat jij kunt gaan doen wat jij leuk vindt. Spelender wijs kan je zo veel in beweging zetten. Daar getuige van zijn is mijn drive.

Mijn praktijkruimte is gevestigd aan de Sarphatistraat, dit is een locatie van Stories Spaces.
Een prachtige plek en omgeving waar jij helemaal tot jezelf kunt komen.

Methode

Tijdens de intake gaan we samen de balans opmaken: waar loop je tegenaan, wat zijn de vragen die momenteel spelen?

Ik geef vaak opdrachten mee die je helpen om tot reflectie te komen na je intake. Deze opdrachten zijn altijd persoonlijk en die stel ik op aan de hand van de intake. Soms zijn ze makkelijk en soms moeilijk om in te vullen. Dit verschilt heel sterk per persoon. Ik zal je aanmoedigen (ook in mijn opdrachten) om te schrijven. Dit is een heel effectief middel om tot inzichten te komen. Ook pas ik technieken toe om je grenzen te bewaken en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Je kunt bij mij losse sessies boeken of een traject doorlopen.

Een voorbeeld van een opdracht kan zijn dat ik je vraag om een lijstje te maken van dingen die je leuk vond als kind. En een lijstje te maken van dingen die je nu leuk vindt. Is er een gemene deler? Welk gevoel gaf je dat? Zo ja, wat doe je daar nu mee? Dat nemen we weer me in een volgend gesprek.

Naast de 1:1 gesprekken bied ik tevens creatieve ervaringen aan om je kracht en unieke talenten te ontdekken. Soms schakel ik daar een andere expert voor in. Dit doen we uiteraard alleen als jij daarvoor open staat. Meestal is dit in het middenstuk van een traject. Enkele voorbeelden zijn een museumbezoek, paardrijles of dansles. Het kan van alles zijn, maar het gaat er om dat jij uitgedaagd wordt en je uit je hoofd komt. Deze creatieve ervaringen kunnen leiden tot nieuwe inzichten, maar ook het (her)ontdekken van een passie en het hervinden van balans.

We eindigen ons traject met een stappenplan, aan de hand van de ervaringen die je hebt opgedaan gaan we wederom de balans opmaken en bekijken we wat jouw vervolgstappen zijn en als je een bepaalde richting op wilt bewegen wat er nodig is om daar te komen.

Door mijn coaching bouw je aan meer zelfvertrouwen, versterk je je zelfbeeld, weet je wat je nodig hebt en leer je contact maken met jezelf en hetgeen je echt wilt. Je weet waar je kracht ligt en welke stappen je moet zetten. Je ervaart hierdoor rust.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van maximaal 30 minuten voor als je nog vragen hebt.

Losse sessies van een uur:
- € 95,- op locatie
- € 75,- online

Deze sessies zijn afgestemd op jouw wensen. We brengen je verlangens in kaart en nemen de balans op. Je gaat ook aan de slag met verschillende opdrachten.

Voor een traject van twee maanden krijg je sessies op locatie, creatieve ervaringen waar ik eventueel experts voor inschakel, verschillende opdrachten, een op maat gemaakt stappenplan met tips & tricks en een follow up. Als je in september van start gaat betaal je hier nu tijdelijk € 775,- voor.

Diploma's

- Bachelor of Social Work
- Creative Arts Therapies. Afgestudeerd met genoegen en winnaar Incentives Prize 2009

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?