top of page
Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts en leefstijlarts

Locatie:

Online, Zwolle

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Fertiliteit, Buikklachten, Hart- en vaatziekten, Schildklier problemen

Specialisme

Vrouwen gezondheid, fertiliteit en chronische buikklachten. Daarnaast heb ik heel veel ervaring in een ketogene leefstijl en vasten.

Ik kan je goed helpen bij:
- Een onvervulde kinderwens, of je nu wel of niet in een traject zit dat maakt niet uit.
- Menstruatieklachten en/of overgangsklachten.
- Schildklierproblematiek
- Chronische buikklachten
- Vragen over een ketogene leefstijl en/of intermitterend vasten.

Over mij

Een jaar nadat ik een solo huisartsenpraktijk heb overgenomen in 2014 bleek ik ziek te zijn, een te snel werkende schildklier. Deze ziekte heeft me gedwongen om mijn leefstijl rigoureus aan te passen. Dat wakkerde een enorme nieuwsgierigheid en interesse aan hoe je echt goed voor jezelf (leert) zorgen. Ik kamp met restklachten van mijn schildklieraandoening die niet te combineren zijn met een drukke huisartsenpraktijk. Daarnaast merkte ik dat hoe meer ik leerde over gezondheid en zelfzorg dat ik me steeds meer realiseerde dat ik als praktijkhoudend huisarts gewoon niet goed voor mezelf kon gaan zorgen. Ik wilde een plan B en ben de aan de Academy for Integrative Medicine gaan studeren. Ik had het gevoel dat ik thuis kwam: ik hoefde niet te kiezen op welke manier ik mensen kan behandelen en goed voor mezelf kan zorgen, het kan gewoon allemaal samen.

Drie maanden na de start van de opleiding heb ik besloten om een opvolger voor mijn huisartsenpraktijk te zoeken. Een maand na deze beslissing werd ik zwanger, een lang gekoesterde wens die volgens de medici voor mijn man en mij niet haalbaar zou zijn. Dit versterkte me nog meer dat dit het pad is dat ik moet bewandelen. In september 2020 is onze fantastische zoon geboren en begin 2021 heb ik 'Dokter Dete' opgericht.

Omdat ik zelf zowel hormonale klachten van mijn schildklier ervaar en ervaring heb met een onvervulde kinderwens, was het voor mij niet meer dan vanzelfsprekend dat ik iets voor vrouwen in een soortgelijke situatie wilde betekenen. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

PRAKTIJK
Mijn praktijk is in het eerste integrale gezondheidscentrum in Zwolle.

Methode

We starten met een uitgebreide intake, de cliënt vult vooraf al een uitgebreide vragenlijst in, die nemen we tijdens de intake fysiek of online door. Vanuit de intake bepalen we samen of er aanvullend onderzoek nodig en zinvol is en dat vraag ik dan aan. De uitslagen bespreek ik in een adviesgesprek waarbij ik ook meteen het behandelplan doorneem. Ook dit kan zowel fysiek als online. Soms is het zinvol om daarnaast ook een andere complementaire therapeut in te schakelen, zoals een acupuncturist of een energie therapeut.
Een traject bestaat minimaal uit een intake en een vervolggesprek. Afhankelijk van de uitkomsten daarvan bepalen we of een of meer vervolgconsulten wenselijk zijn.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Een standaard intake is 75 minuten en kost 150 euro, dat is exclusief eventuele kosten voor aanvullend onderzoek. Een vervolgafspraak van een uur is 125 euro waarbij iemand de uitslagen en een behandelplan ontvangt.

Voor een losse microbioom analyse is de intake 45 minuten en kost 100 euro. Voor het bespreken van de uitslag en het maken van een behandelplan duurt 45 minuten dus ook 100 euro. Ook dit is exclusief kosten van het onderzoek en een eventueel probioticum op maat.

Een fertiliteitstraject bestaat uit een intake van 45 minuten voor 75 euro en een adviesgesprek van een uur voor 175 euro, in een enkel geval blijft het alleen bij een intake. Bij het adviesgesprek ontvang je een heel uitgebreid protocol op maat inclusief supplementen op maat en recepten en oefeningen etc. Naar wens kunnen we dan nog een vervolgafspraak inplannen de kosten zijn afhankelijk van de wensen.

Diploma's

- Geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam 1999 gestart en 2006 afgestudeerd.
- Huisartsenopleiding ook aan de universiteit van Amsterdam gestart in 2009 en 2011 afgestudeerd.
- Basis en verdiepingsjaar van de Academy for integrative Medicine: 2019 begonnen en 2021 afgerond.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page