top of page
Dana Hooghiemstra

Dana Hooghiemstra

Holistisch gezondheidscoach/psycholoog

Locatie:

Online

Mijn specialisatie(s):

Buikklachten, Vrouwengezondheid

Specialisme

- Menstruatieklachten
- Overspannenheid
- Stress
- Burn-out
- Psychische overbelasting

Ik kan je goed helpen bij:
- je weer gelukkig voelen.
- je jezelf voelen.
- angstgevoelens en -gedachten.
- sombere gevoelens en gedachten,
- gevoeligheid voor licht en geluid,
- gejaagdheid,
- lusteloosheid,
- vermoeidheid,
- hoofdpijn,
- hartkloppingen,
- paniekklachten,
- spierpijnen,
- gewrichtspijnen,
- darmklachten
- spijsverteringsproblemen
- ongezond voedingspatroon,
- fysieke klachten zoals brandend maagzuur, slechte huid, ongezond haar.

Over mij

Ik ben Dana Hooghiemstra, afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als psycholoog met de afstudeerrichting Klinische- en Gezondheidspsychologie. Jarenlang was de Westerse geneeswijze mijn werk en mijn enige medische referentiekader. Ik had een hele drukke baan met veel verantwoordelijkheid. Ik kon daar niet goed mee omgaan en raakte mezelf daardoor steeds meer kwijt. In 2017 kreeg ik last van burn-out klachten, die zich bij mij voornamelijk uitten in vele fysieke klachten. Ik klopte aan bij mijn huisarts en kreeg medicijnen voorgeschreven. Deze medicijnen onderdrukten mijn klachten maar deden niks aan de oorzaak van mijn klachten.

Ik ging op zoek naar een andere aanpak en begon mij steeds meer te verdiepen in Oosterse genees- en levenswijzen, als Ayurveda en Yoga. In 2019 heb ik een jaar lang gereisd door onder andere Zuid-Amerika en Azië. Dit jaar stond in het teken van zelfontwikkeling. Door in rust aan mijzelf te werken leerde ik mijzelf steeds beter kennen en kwam ik weer in balans. Doordat ik mijn gezondheidsproblemen ben gaan zien als een onbalans in mijn lichaam en geest, ben ik in staat geweest terug te gaan naar de oorzaak, de kern van mijn gezondheidsklachten, door naar mijzelf te kijken als een geheel. Ik leef hierdoor klachtenvrij en voel me meer mezelf dan ik mij ooit heb gevoeld. En dit gun ik jou ook!

Methode

Als holistisch gezondheidscoach kijk ik naar deze gezondheidsproblemen als het gevolg van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest, vaak als gevolg van een ongezonde, ongebalanceerde mindset en leefstijl en een niet-passend voedingspatroon.

Ik begeleid je in het ontdekken van de dieper liggende oorzaak van jouw gezondheidsprobleem, in plaats van het onderdrukken van de symptomen. Daarbij ga ik uit van jouw unieke persoon. We gaan het evenwicht herstellen tussen jouw lichaam en geest. Ik help jou inzicht te krijgen in jezelf en bied je daarnaast de juiste handvatten om een positieve en blijvende verandering teweeg te brengen. Door mijn holistische aanpak waarin mindset, leefstijl én voeding een rol spelen zul jij je gegarandeerd meer in balans, gezonder en gelukkiger voelen.

Mijn online coaching bestaat uit een combinatie van invloeden uit de Westerse psychologie en invloeden uit Oosterse genees- en levenswijzen. Ik maak onder andere gebruik van de wijsheden van Ayurveda, Yoga, de wet van de aantrekkingskracht en de therapievormen Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment therapie (ACT).

Jouw coachingstraject start met het inzichtelijk maken van jouw mind-body type op basis van de kennis van Ayurveda, om zodoende te kunnen onderkennen waardoor jij uit balans bent geraakt. Daarnaast is dit nodig om het coachingstraject geheel aan te laten sluiten bij jouw unieke persoon. Het coachingstraject zal vervolgens gericht zijn op de drie pijlers mindset, leefstijl en voeding, om zo een constructief en blijvend evenwicht te creëren.

Tarieven

- Telefonische kennismaking is gratis (15 min.)

- Intake € 75,- (90 min.)
- Vervolgconsult € 60,- (60 min.)

Ik bied ook trajecten aan:

LIGHT:
- Eén intake + 4 consulten: wekelijks 1:1 online consult.
- Via Whatsapp bereikbaar voor vragen en sparren - reactie binnen 48 uur.
- Per mail de voor jouw relevante informatie opgestuurd.

Duur: 4-6 weken.
Kosten: € 299,-

MEDIUM:
- Eén intake + 8 consulten: wekelijks 1:1 online consult.
- Via Whatsapp bereikbaar voor vragen en sparren - reactie binnen 48 uur.
- Per mail de voor jouw relevante informatie opgestuurd.

Duur: 8-10 weken.
Kosten: € 529,-

INTENSIVE:
- Eén intake + 12 consulten: wekelijks één op één online consult.
- Via Whatsapp bereikbaar voor vragen en sparren - reactie binnen 48 uur.
- Per mail de voor jouw relevante informatie opgestuurd.

Duur: 12 tot 14 weken
Kosten: € 759,-

Diploma's

- Psychologie (afstudeerrichting klinische- en gezondheidspsychologie)
- Ayurveda (CIVAS)
- Yoga teacher training Vinyasa flow/Ashtanga 200hr / Yin yoga 60hr
- CGT-cursus 30 uur

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page