top of page
Cordula Quadt

Cordula Quadt

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, Muiderpoort station

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Mentale klachten, (Onverklaarde) fysieke klachten, Emotionele disbalans, Trauma

Specialisme

Iedereen die acute of chronische fysieke of emotionele klachten heeft, is welkom. Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere, fysio- of psychotherapeutische behandeling worden ingezet.

Klachten die ik vaak behandel zijn:
- pijnklachten
- stress en burn-outklachten
- emotionele klachten
- nazorg na een ziekteproces of na een ervaring die impact heeft gehad (bijvoorbeeld een ongeluk of trauma).

Ook komen deze klachten regelmatig langs:
- buikklachten
- slaapproblemen, slapeloosheid
- chronische (pijn) klachten
- hoofdklachten: hoofdpijn, migraine, oorsuizen, kaakpijn, etc.
- nek- en rugklachten
- emotionele disbalans
- klachten aan het bewegingsapparaat (gewrichten, bewegelijkheid, knieën, enkels, tenniselleboog, pols, RSI, frozen shoulder, schouder- en nekklachten)

Over mij

Na een behandeling bij een shiatsu school bij mij om de hoek had meteen zoiets van: dit wil zelf gaan doen! Ik bouwde mijn praktijk op in Amsterdam, als een van de weinige shiatsu therapeuten in Nederland.

Verdieping vond ik in mijn vak toen ik vier jaar lang talloze weekeinden op en neer naar Parijs reisde om het beroemde Ohashiatsu® programma van de Japanse shiatsu grootmeester Ohashi te voltooien. In deze mooie dynamische en dansachtige shiatsu methode leerde ik ook les te geven.

Door een knieblessure kon ik niet langer op de welbekende shiatsu-mat op de grond werken en moest ik switchen naar een behandeltafel. Daarin heb ik me gespecialiseerd en met veel plezier en aandacht voor mijn cliënt beoefen ik nu de bewegende shiatsu-vorm uit met veel flow. Na een sessie bij mij voelen mijn cliënten zich vaak soepeleren, kalmer en ervaren ruimte in hun lichaam en geest.

Ik ben van oorsprong vertaalster en spreek Duits (geboren en getogen), Nederlands, Frans en Spaans.

Methode

Shiatsu is een behandelmethode die 'hands-on' - met de handen - wordt toegepast op jouw lichaam. De aanraking gebeurt zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Na een kort intakegesprek waarin ik zal vragen naar de klacht, wensen, voorkeuren en behoeftes, wordt er vooral praktisch gewerkt. Je houdt de kleren aan en ligt hierbij op een behandeltafel op je rug, buik of zij.

Shiatsu is geen massage die passief wordt ontvangen! Een behandeling is altijd interactief: jij blijft aanwezig (misschien wel op een heel diepe, de meest helende, laag), en ik stem mijn handelingen af op datgene wat er gebeurt in jouw lichaam. Je kunt altijd aangeven wanneer iets minder prettig is. Shiatsu doet geen pijn en zet zaken in beweging. Er wordt dus op meerdere niveaus gewerkt: lichamelijk, maar ook mentaal-emotioneel. Vastgehouden emoties, gebeurtenissen of trauma's kunnen namelijk opgeslagen worden in je lichaam. Door shiatsu kunnen deze de ruimte krijgen om op te lossen, waar toen door de situatie niet de kans voor was.

Na afloop van de behandeling is er een kort nagesprek over eventueel een vervolgtraject, oefeningen voor thuis of een eetadvies.

Voor de liefhebbers: ik geef ook een wekelijkse buitenles DO-IN Meridiaan Qigong.

PRAKTIJK
Mijn praktijk is in Amsterdam-Oost, in een historisch verzamelpand voor therapeuten en ondernemers. Ik heb een eigen mooie, lichte en rustige ruimte die uitkijkt op de binnentuin.

Tarieven

€ 75 (1e consult incl. intake en behandeling, 75 min)
Vervolgconsult 30 min: € 45
Vervolgconsult 60 min: € 90

Als erkend Shiatsu therapeut worden mijn behandelingen door alle zorgverzekeraars deels of geheel vergoed tot het maximum bedrag per dag/jaar dat geldt voor het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Shiatsu therapie valt onder Alternatieve Geneeswijzen.

Na elke behandeling wordt direct bij mij afgerekend en ontvang je een factuur die kan worden ingediend bij de desbetreffende zorgverzekeraar.

Diploma's

Zen Shiatsu opleiding (2001-2004)*
Advanced Ohashiatsu® program (2009-2013)
Certified Ohashiatsu® Instructor opleiding (2014)

*HBO-geaccrediteerde beroepsopleiding

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page