Annemarie Semeijn

Annemarie Semeijn

Integratief arts en coach-counselor

Locatie:

Amsterdam, Arnhem

Mijn specialisatie(s):

Onverklaarde klachten, Chronische pijn, Slaapproblemen

Specialisme

Ik ben er voor jou als je vastloopt in de reguliere geneeskunde of complementaire zorg. Wanneer je een nieuw perspectief wilt. Ook kan ik je helpen om inzicht te krijgen in wat er regulier én complementair nog mogelijk is voor jou. Ik ben gespecialiseerd in:

⋆ SOLK klachten / onverklaarde klachten:
Je hebt het ziekenhuis al vaak van binnen gezien en je kent de reactie: leer maar leven met je klachten, ze zijn niet te verklaren.

⋆ Pijnklachten
Je ervaart pijn in je lichaam en van artsen heb je gehoord: het is chronisch. Een ander woord voor ‘je moet er mee leren leven, dit gaat nooit meer over’. Een traject bij de pijnpoli of fysiotherapeut heeft je onvoldoende geholpen.

⋆ Slaapproblemen
Je hebt al veel geprobeerd, van supermarktmiddeltjes tot slaapmedicatie. Je voelt je moe en prikkelbaar. Het is lastig om je te concentreren, je vitaal te voelen en te genieten van het leven.

⋆ Psychische klachten en stress
Je ervaart angst en somberte, misschien loopt het stroef in je relatie met anderen en het is moeilijk om te genieten van het leven. Je vraagt je af of dit ooit nog over gaat.

Over mij

Ik ben Annemarie Semeijn, integratief arts en coach-counselor. Ik geloof dat we onderweg zijn naar een nieuwe vorm van geneeskunde. Een vorm waarin de mens als energiewezen centraal staat, in verbinding met alles wat leeft.

Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkt niet om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Ik heb de overstap naar mijn huidige praktijk gemaakt omdat ik wilde kunnen werken vanuit een integrale visie en voldoende tijd wilde hebben per cliënt. Voor jou.

Als jonge arts vroeg ik enorm veel van mezelf. Ik wilde alles heel goed doen. En dit leverde behoorlijk wat stress en spanningsklachten op. Ik kwam tot de ontdekking dat het snelle tempo in de huisartsenpraktijk, de diensten en de steeds zwaarder wordende zorgvraag niet pasten bij wie ik ben en hoe ik wil werken.

Van nature ben ik een dromer, een observeerder en reflector. Ik werk graag met humor in mijn praktijk. In mijn werk zijn deze eigenschappen mijn grote talenten. Dit inzicht gaf én geeft me nog altijd zoveel blijdschap en energie. Want deze vertraging, dromerigheid en divergentie zet ik in voor verdieping, verstilling, heling en transformaties bij mijn cliënten. Op een fijne, zachte en lichte manier. Zo kan ik anderen perfect helpen. Ik ben namelijk niet de enige die klachten krijgt wanneer ik meega in de versnelling en de gejaagdheid van het Westerse leven.

Als persoon ben ik terug gegaan naar de basis; wat is nou echt belangrijk om als mens gelukkig te zijn? Eigenlijk kom ik er steeds op terug dat je heel weinig nodig hebt als mens, behalve eten, fijne mensen om je heen, een dak boven je hoofd, en doen wat je het allerliefste doet.

In mijn praktijk heb ik dat gevonden wat ik het allerliefste doe; mensen helpen met natuurlijke middelen. Het liefst zonder gebruik te maken van medicatie. Ik vind het zo gaaf als ik mensen in hun proces zie lachen, huilen, worstelen, zelfvertrouwen opbouwen en uiteindelijk zie transformeren! Ik vind het belangrijk dat jij je mens voelt én gewaardeerd voelt; soms kun je je klein voelen, als "zo'n patiënt", in het ziekenhuis of GGZ. Dat is niet bevorderlijk voor je eigen genezing.

Ik werk vanuit Arnhem en een dag per maand werk ik op locatie in Amsterdam.

Methode

Als integratief arts ken ik de mogelijkheden van de reguliere en complementaire zorg. Als coach-counsellor kijk ik samen met jou naar wat er uit het verleden ontdekt en verwerkt moet worden, om vervolgens met coaching aan de toekomst te kunnen werken.

In mijn praktijk combineer ik leefstijlgeneeskunde, integrale geneeskunde, mind-body geneeskunde, energetische geneeskunde, coaching en counseling. Ik maak gebruik van oeroude en moderne methoden om jou te helpen om je vitaal te voelen, zonder gebruik te maken van antidepressiva, angst- of slaapmedicatie. Met een andere kijk op SOLK-klachten (onverklaarde klachten).

Mijn kernwoorden: compassie en bewustzijn. Met mijn kennis kun je samen met mij je bewust worden van je leven en gezondheid. Mijn grote wens is om jou weer dichter bij jezelf te laten komen. Door je bewust te maken van je eigen gedachten, gevoelens en herinneringen, word je bewust van jezelf én je leven. Want dan kan er heling en transformatie plaatsvinden. Door naar binnen te keren, kan je weerstand loslaten, kan er acceptatie plaatsvinden en kun je werken aan je herstel.

Ik bied een aantal mogelijkheden:

Optie 1: Intake gebruiken voor reflectie en doorverwijzing.
Je boekt een intake met mij via telefoon of video van maximaal 60 minuten.
Belangrijk is dat je voorafgaand aan de afspraak een uitgebreide vragenlijst invult: wat heb je allemaal al gedaan, waar sta je voor open, wat zijn jouw klachten, hoe is je leefstijl nu, etc. Hoe uitgebreider je de vragenlijst invult, hoe beter we in dit uur kunnen inzoomen op jou, je klacht/ziekte en welke vragen jij hebt. We gaan in op jouw levenslijn en welke fysieke-, emotionele-, mentale-, en zingevingsvraagstukken er spelen er in jouw leven.

Na onze intake stuur ik je toe wat je kunt doen om je leefstijl te verbeteren en welke verschillende soorten therapeuten jou kunnen helpen (welke reguliere en complementaire mogelijkheden er voor je zijn).

Optie 2: Intake en behandelingen bij mij
Je boekt een uitgebreide intake met intentie tot behandelingen bij mij die zal plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Arnhem of Amsterdam. We doorlopen dezelfde vraagstukken als bij optie 1.

HOE GAAT EEN BEHANDELING BIJ MIJ?

A. Intake

Samen met jou kijk ik waar je nu staat, wat heb je allemaal hebt gedaan en wat de reguliere en complementaire mogelijkheden zijn. Je kan jouw vragen stellen over je klachten. Als er tijd over is, doen wel al een behandelmethode.

B. Meditatie

Als we samen aan de slag gaan met het verhelpen van je klachten start ik altijd met een meditatie. Zo kunnen we samen tot rust komen. Het helpt mij om te focussen op jou als persoon en jij kan makkelijker voelen wat belangrijk is op dat moment in een sessie.

C. Gericht aan de slag

We praten samen om te kijken wat er speelt, wat belangrijk is en hoe het is. Daarna gaan we verder aan de slag, afhankelijk van wat er bij het probleem past;

- Als er rust nodig is gaan we eerst aan de slag met rust en ontspanning. Dit kan fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel zijn.
- We doen een meditatie-vorm om te ervaren wat dat met je doet en of het bij je past.
- Een ademhalingstechniek. Dit kan je fysiek, emotioneel en mentaal tot rust brengen.
- Werken met stoelen en voice-dialogue. Zeker bij het maken van keuzes, kan dit zeer helpend zijn.
- Een creatieve vorm: tekenen/schrijven/dansen om tot meer inzicht te komen.
- Een kijkje in je eigen familiesystemen en de rol hiervan op je klachten.
- Een ‘trance’ techniek om in je onderbewuste antwoorden te vinden en toegang te krijgen op onbewuste patronen, emoties en overtuigingen (vorm van hypnose).
- Een energetische behandeling om het zenuwstelsel tot rust te laten komen en heling te laten plaatsvinden. Ik maak dan gebruik van mijn handen; je ligt lekker op mijn massage tafel en komt in diepe staat van ontspanning. Je kan dan allerlei oude energie loslaten.
- We kijken naar je leefstijl en geef je gerichte adviezen en tips. Soms is er meer nodig en kan ik je een detox aanbieden of doorverwijzen naar een collega voor verder onderzoek en behandeling.
- Een voedingsadvies op maat en manieren om je gezondheid een boost te geven.
- Ik kijk altijd mee met het reguliere stuk en kan hier voor- en nadelen van benoemen. Ik geef je altijd de regie over wat passend is voor jou. Kies vooral uit beide methodes wat voor je werkt.
- Ik werk daarnaast met 'rituelen' om je te helpen moeilijke periodes af te sluiten. Het gebruiken van rituelen is een eeuwenoude manier en is heel helend voor je emotionele brein. Denk aan een brief schrijven aan je 'oude versie', iets begraven of iets verbranden. Dan gaan we de natuur in en maken we gebruik van alle natuurlijke elementen.
- Ik geef je huiswerk mee. Dat kan zijn: mediteren, detox, aanpassing van leefstijl, een plek in huis vinden en die van jezelf maken, brieven schrijven/überhaupt schrijven, een dankbaarheidsdagboek bijhouden of een ritueel uitvoeren. Ik voel intuïtief aan wat passend is en draag dat aan, zonder verplichting. Ik put uit reguliere en complementaire methodes.

Tarieven

Wanneer je twijfelt of ik de aangewezen persoon ben om een afspraak bij te boeken, dan bied ik gratis en 5 à 10 minuten kennismakingsgesprek om dit kort te verkennen. We gaan in dit gesprek niet de diepte in, dat doen we tijdens de echte intake.

Optie 1
Integratief consult: € 180-.
60 minuten intake inclusief gezondheidsadviezen & verwijsmogelijkheden.

Optie 2
Halfjaar traject: € 825-.

Dit is inclusief:
- Intake (75 min.), 5 sessies (60 min. per sessie) en een afsluitritueel in de natuur (180min).
- Uitgebreide vragenlijst en leefstijladviezen.
- Professionele hulp en begeleiding gedurende een half jaar.
- Tussendoor vragen stellen via de online chat en e-mail.
- Technieken, huiswerk en opdrachten mee naar huis, afgestemd op jouw situatie.
- Gratis toegang tot mijn online mind-body programma.

Optie 3
Jaartraject: € 1.325-.

Dit is inclusief:
- Intake (75 min.), 10 sessies (60 min. per sessie) en een afsluitritueel in de natuur (180 min.).
- Dezelfde onderdelen als het half jaar traject.

Vergoedingen verzekering:
De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005). Reken op zo’n €240 - 720 per traject.

Coaching wordt regelmatig vergoed uit het persoonlijk budget van je werkgever, vraag hiernaar. Hiervoor geldt een zakelijk tarief.

Diploma's

- Professional Mind-body medicine training, The Center for Mind-Body Medicine Esalen CA, 2019
- Integratieve Counselor, de Nederlandse Academie (2017-2019)
- Beroepscoach Practitioner (NOBCO) & CounselorCoach (2017-2018)
- Huisartsgeneeskunde, VUmc (2013-2016)
- Geneeskunde, Universiteit Utrecht (2005-2012)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?