top of page
Annemarie Semeijn

Annemarie Semeijn

Integratief arts | healer

Locatie:

Arnhem, Online

Mijn specialisatie(s):

Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Trauma, Mentale klachten, Slaapproblemen

Specialisme

Ik ben er voor jou als je vastloopt in de reguliere geneeskunde of complementaire zorg. Wanneer je een nieuw perspectief wilt. Ook kan ik je helpen om inzicht te krijgen in wat er regulier én complementair nog mogelijk is voor jou. Ik ben gespecialiseerd in:

⋆ SOLK klachten / onverklaarde klachten:
Je hebt het ziekenhuis al vaak van binnen gezien en je kent de reactie: leer maar leven met je klachten, ze zijn niet te verklaren.

⋆ Pijnklachten
Je ervaart pijn in je lichaam en van artsen heb je gehoord: het is chronisch. Een ander woord voor ‘je moet er mee leren leven, dit gaat nooit meer over’. Een traject bij de pijnpoli of fysiotherapeut heeft je onvoldoende geholpen.

⋆ Slaapproblemen
Je hebt al veel geprobeerd, van supermarktmiddeltjes tot slaapmedicatie. Je voelt je moe en prikkelbaar. Het is lastig om je te concentreren, je vitaal te voelen en te genieten van het leven.

⋆ Psychische klachten en stress
Je ervaart angst en somberte, misschien loopt het stroef in je relatie met anderen en het is moeilijk om te genieten van het leven. Je vraagt je af of dit ooit nog over gaat.

⋆ Overgang van vrouw naar moeder.
Je bent net moeder geworden en op zoek naar balans. Balans tussen het moeder zijn en jezelf. Je twijfelt hoe je dit vorm moet geven of je loopt hiermee vast.

⋆ Verwerking van verlies (na miskraam, vroeggeboorte, zware bevalling)
Je hebt te maken met ernstig verlies of teleurstelling en je voelt je eenzaam in dit proces. Je zoekt ondersteuning om dit verlies een plek te geven in je leven.

⋆ Veel ruzies in het gezin.
Je ervaart veel stress, onrust en/of boosheid in huis en je zou dit graag anders willen. Meer harmonie.

Over mij

Ik ben Annemarie Semeijn, integratief arts en coach-counselor. Ik geloof dat we onderweg zijn naar een nieuwe vorm van geneeskunde. Een vorm waarin de mens als energiewezen centraal staat, in verbinding met alles wat leeft.

Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkt niet om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Ik heb de overstap naar mijn huidige praktijk gemaakt omdat ik wil werken vanuit een integrale visie en voldoende tijd wil hebben per cliënt. Voor jou.

Als jonge arts vroeg ik enorm veel van mezelf. Ik wilde alles heel goed doen. En dit leverde behoorlijk wat stress en spanningsklachten op. Ik kwam tot de ontdekking dat het snelle tempo in de huisartsenpraktijk, de diensten en de steeds zwaarder wordende zorgvraag niet pasten bij wie ik ben en hoe ik wil werken.

Van nature ben ik een dromer, een observeerder en reflector. Ik werk graag met humor in mijn praktijk. In mijn werk zijn deze eigenschappen mijn grote talenten. Dit inzicht gaf én geeft me nog altijd zoveel blijdschap en energie. Want deze vertraging, dromerigheid en divergentie zet ik in voor verdieping, verstilling, heling en transformaties bij mijn cliënten. Op een fijne, zachte en lichte manier. Zo kan ik anderen perfect helpen. Ik ben namelijk niet de enige die klachten krijgt wanneer ik meega in de versnelling en de gejaagdheid van het Westerse leven.

Als persoon ben ik terug gegaan naar de basis; wat is nu echt belangrijk om als mens gelukkig te zijn? Eigenlijk kom ik er steeds op terug dat je heel weinig nodig hebt als mens, behalve eten, fijne mensen om je heen, een dak boven je hoofd, en doen wat je het allerliefste doet.

ZO MIN MOGELIJK MEDICATIE
In mijn praktijk heb ik gevonden wat ik het allerliefste doe; mensen helpen met natuurlijke middelen. Het liefst zonder gebruik te maken van medicatie. Ik vind het zo gaaf als ik mensen in hun proces zie lachen, huilen, worstelen, zelfvertrouwen opbouwen en uiteindelijk zie transformeren! Ik vind het belangrijk dat jij je mens voelt én gewaardeerd voelt; soms kun je je klein voelen, als "zo'n patiënt", in het ziekenhuis of GGZ. Dat is niet bevorderlijk voor je eigen genezing.

PRAKTIJK
Ik werk vanuit een fijne praktijkruimte in Arnhem en heb een online programma voor een betere nachtrust.
Ook kun je een online intake-consult met mij inplannen.

Methode

Als integratief arts ken ik de mogelijkheden van de reguliere en complementaire zorg. Als coach-counsellor kijk ik samen met je naar wat er uit het verleden ontdekt en verwerkt moet worden, om vervolgens met coaching aan de toekomst te kunnen werken.

In mijn praktijk combineer ik leefstijlgeneeskunde, integrale geneeskunde, mind-body geneeskunde, energetische geneeskunde, coaching en counseling. Ik maak gebruik van oeroude en moderne methoden om jou te helpen om je vitaal te voelen, zonder gebruik te maken van antidepressiva, angst- of slaapmedicatie. Met een andere kijk op SOLK-klachten (onverklaarde klachten).

Mijn kernwoorden: compassie en bewustzijn. Met mijn kennis kunnen we samen met jou, je meer bewust laten worden van je leven en gezondheid. Mijn grote wens is om jou weer dichter bij jezelf te laten komen. Door je bewust te maken van je eigen gedachten, gevoelens en herinneringen, kan er heling en transformatie plaatsvinden. Door naar binnen te keren, kun je weerstand loslaten, kan er aanvaarding plaatsvinden en kun je werken aan je herstel.

Ik bied een aantal mogelijkheden:
Optie 1: Intake gebruiken voor reflectie en doorverwijzing.
Je boekt een intake met me via telefoon of video van maximaal 60 minuten.
Belangrijk is dat je voorafgaand aan de afspraak een uitgebreide vragenlijst invult: wat heb je allemaal al gedaan, waar sta je voor open, wat zijn jouw klachten, hoe is je leefstijl nu, etc.
Hoe uitgebreider je de vragenlijst invult, hoe beter we in dit uur kunnen inzoomen op jou, je klacht/ziekte en welke vragen je hebt. We gaan in op je levenslijn en welke fysieke-, emotionele-, mentale- en zingevingsvraagstukken er spelen er in jouw leven.

Na onze intake stuur ik wat je kunt doen om je leefstijl te verbeteren en welke verschillende soorten therapeuten je kunnen helpen (welke reguliere en complementaire mogelijkheden er voor je zijn).

Optie 2: Intake en behandelingen bij mij.
Je boekt een uitgebreide intake met de bedoeling om behandelingen bij mij te volgen. Deze zullen plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Arnhem. We doorlopen dezelfde vraagstukken als bij optie 1.

HOE GAAT EEN BEHANDELING BIJ MIJ?

A. Intake
Samen met jou kijk ik waar je nu staat, wat heb je allemaal hebt gedaan en wat de reguliere en complementaire mogelijkheden zijn. Je kunt je vragen stellen over je klachten. Als er tijd over is, doen we al een behandelmethode.

B. Meditatie
Als we samen aan de slag gaan met het verhelpen van je klachten start ik altijd met een meditatie. Zo kunnen we samen tot rust komen. Het helpt mij om te focussen op jou als persoon en je kunt dan makkelijker voelen wat voor jou belangrijk is op dat moment in een sessie.

C. Gericht aan de slag.
We praten samen om te kijken wat er speelt, wat belangrijk is en hoe het is. Daarna gaan we verder aan de slag, afhankelijk van wat er bij het probleem past;

Als er rust nodig is gaan we eerst aan de slag met rust en ontspanning. Dit kan fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel zijn.

We kijken naar je leefstijl en ik geef je gerichte (voedings)adviezen en tips. Soms is er meer nodig en kan ik je een detox aanbieden of doorverwijzen naar een collega voor verder onderzoek en behandeling.

Ik kijk altijd mee met het reguliere stuk en kan hier voor- en nadelen van benoemen. Ik geef je altijd de regie over wat passend is voor jou. Kies vooral uit beide methodes wat voor jou werkt.

Verder werk ik bijvoorbeeld met ademhalingstechnieken, voice-dialogue, (familie)systemen, creatieve vormen (tekenen, schrijven, bewegen), energetische behandeling om het zenuwstelsel tot rust te laten komen, en ‘trance’ technieken om in je onderbewuste antwoorden te vinden (vorm van hypnose), 'rituelen' en we kunnen ook de natuur in gaan.

Ik geef je huiswerk mee. Dat kan zijn: mediteren, detox, aanpassing van leefstijl, een plek in huis vinden en die van jezelf maken, brieven schrijven/überhaupt schrijven, een dankbaarheidsdagboek bijhouden of een ritueel uitvoeren. Ik voel intuïtief aan wat passend is en draag dat aan, zonder verplichting. Ik put uit reguliere en complementaire methodes.

Tarieven

Wanneer je twijfelt of ik de juiste persoon ben om een afspraak bij te boeken, dan bied ik gratis en 5 à 10 minuten kennismakingsgesprek om dit kort te verkennen. We gaan in dit gesprek niet de diepte in dat doen we tijdens de echte intake.

Optie 1: integratief consult: € 180-.
60 minuten intake inclusief gezondheidsadviezen & doorverwijsmogelijkheden.

Optie 2: halfjaar traject: € 825-.
Dit is inclusief:
- Intake (75 min.), 5 sessies (60 min. per sessie) en een afsluitritueel in de natuur (180min).
- Uitgebreide vragenlijst en leefstijladviezen.
- Professionele hulp en begeleiding gedurende een half jaar.
- Tussendoor vragen stellen via de online chat en e-mail.
- Technieken, huiswerk en opdrachten mee naar huis, afgestemd op jouw situatie.
- Gratis toegang tot mijn online mind-body programma.

Optie 3: jaartraject: € 1.325-.
Dit is inclusief:
- Intake (75 min.), 10 sessies (60 min. per sessie) en een afsluitritueel in de natuur (180 min.).
- Dezelfde onderdelen als het half jaar traject.


VERGOEDING ZORGVERZEKERING:
De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005). Reken op zo’n €240 - 720,- vergoeding per traject.

Coaching wordt regelmatig vergoed uit het persoonlijk budget van je werkgever, vraag hiernaar. Hiervoor geldt een zakelijk tarief.

Diploma's

- Professional Mind-body medicine training, The Center for Mind-Body Medicine Esalen CA, 2019
- Integratieve Counselor, de Nederlandse Academie (2017-2019)
- Beroepscoach Practitioner (NOBCO) & CounselorCoach (2017-2018)
- Huisartsgeneeskunde, VUmc (2013-2016)
- Geneeskunde, Universiteit Utrecht (2005-2012)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page