Anne Dekker

Anne Dekker

Integraal leefstijlarts

Locatie:

Sliedrecht, Online

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Buikklachten, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten

Specialisme

Leefstijlartsen zijn er nog niet veel in Nederland. Ik denk dat ik me onderscheid van andere artsen omdat ik zowel in de breedte kijk als met een patient de diepte in wil gaan.

Ik kan je goed helpen bij chronische klachten waar de reguliere geneeskunde weinig anders voor heeft dan symptoombestrijdende medicatie zoals:

- Hormonale problemen,
- Prikkelbaredarmsyndroom (PDS),
- Diabetes.

Maar ook als je medicatie op een goede manier wilt afbouwen, bijvoorbeeld antidepressiva.

Over mij

Als huisarts had ik vaak het gevoel dat ik weinig aan de oorzaak van ziekte deed en vooral symptoombestrijding. Het voelde voor mij steeds minder goed om mensen vooral medicatie te geven.

Op een congres van Arts en Leefstijl zag ik ook andere mogelijkheden. Ik ben het eerst op mezelf gaan toepassen en ik voelde me veel fitter daarna. Daarna ben ik steeds meer nascholingen op het gebied van leefstijl gaan doen en ben nu bijna klaar met de opleiding van de AIM voor leefstijl- en integrale geneeskunde.

PRAKTIJK
Op dit moment huur ik een ruimte bij een fysiotherapiepraktijk. Het is een standaard kamer voor een fysiotherapeut, met een onderzoeksbank die ik niet gebruik. Ik hoop snel een vaste ruimte te kunnen huren die ik gezellig kan inrichten.

Methode

Ik werk zowel met losse consulten als trajecten. Meestal is een traject nodig. Mensen krijgen eerst 1 of meer vragenlijsten toegestuurd via mijn digitale cliëntdossier. Dan volgt een consult van 1 tot 1,5 uur. Lichamelijk onderzoek is meestal niet nodig omdat mensen vaak al een medisch traject achter de rug hebben.

Na het consult stel ik een plan voor mensen op welke mogelijkheden ze hebben op het gebied van leefstijl/integrale geneeskunde. Soms zit hier nog (een mogelijkheid van) aanvullend onderzoek bij. Het plan is heel breed, van voeding tot zingeving. In de consulten daarna gaan we samen kijken wat voor de cliënt werkt en wat niet. Waar moeten dingen worden aangepast en wat levert dat precies op? Het is dus vooral praten.

Het eerste consult wil ik altijd face to face doen, opvolgende consulten kunnen online.

Tarieven

Ik bied een gratis telefonische kennismaking aan van 15 minuten.

Het persoonlijke traject kost € 350. Mensen krijgen dan de vragenlijsten, een consult van 1 tot 1,5 uur en een uitgebreid plan waar ze zelf mee aan de slag kunnen.

Voor verdere coaching worden het losse consulten. Hierbij reken ik € 100/uur en ik factureer per kwartier.

Diploma's

- Geneeskunde VU 2005-2011
- Huisartsgeneeskunde Erasmus MC 2012-2016*
- Leefstijl- en Integrale geneeskunde basis AIM sept 2019 - jul 2020
- Leefstijl- en Integrale geneeskunde verdieping sept 2021 - jul 2022

*Post-HBO accrediteert.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?