top of page
Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Acupuncturist

Locatie:

Zutphen

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Hoofdklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Vrouwengezondheid, Leefstijl

Specialisme

Heb je een specifieke klacht? Of juist een algemeen gevoel van ongemak. Klachten waar je al eindeloos mee loopt te tobben. Dan kan acupunctuur veel voor je betekenen.

Ik kan je helpen bij:
- Hormonale of overgangsklachten
- Buikpijn, misselijkheid of een brandend maagzuur
- Prikkelbare darm syndroom (PDS), spijsverteringsklachten, obstipatie of diarree
- Bijwerkingen van oncologische behandelingen zoals misselijkheid, neuropathie, gebrek aan eetlust en energie
- Hoofdpijn
- Concentratieproblemen, overprikkeld zijn
- Vermoeidheid
- Somberheid, depressieve gevoelens, stemming
- Spanning of stress

Over mij

Ruim 25 jaar geleden ontdekte ik de kracht van voeding. Door kennis uit de acupunctuur en de kennis uit de Chinese voedingsleer loste ik een groot deel van mijn eigen klachten op. Zo leerde ik met vallen en opstaan wat voeding met een mens kan doen. In de loop van de jaren werd ik mijn eigen specialist. Ik had geluk dat ik in mijn reis veel goede leermeesters heb ontmoet.

Mijn visie is dat ik niet een bepaald dieet voorschrijf maar dat de oplossing voor iedereen anders is. Ik kan je leren je eigen specialist in jouw gezondheid te worden. Doordat ik vele jaren als kok heb gewerkt, kan ik praktische adviezen geven waarmee je thuis aan de slag kunt.

Naast mij interesse voor de Chinese voedingsleer ben ik ook altijd erg geïnteresseerd in acupunctuur geweest. Acupunctuur is tijdloos. Je behandelt tegelijk het lichaam en de emoties. Het is zo een mooie en complete behandelingsvorm. Daarnaast vind ik het werken met mensen en de ontmoetingen in mijn praktijk één van de mooiste dingen van mijn beroep.

PRAKTIJK
Mijn praktijkruimte bevindt zich in een mooi, recent gerenoveerd pand aan de IJsselkade in Zutphen. De inrichting is licht en rustig met een verstelbare behandelbank.

Methode

In mijn methodes kijk ik altijd naar je als persoon. Ik bekijk je klachten, maar ook wat de oorzaak daarvan is. Want die gaan we aanpakken om ervoor te zorgen dat je je beter voelt en dat je lichaam herstelt. Als je hier komt, beginnen we eerst met een gesprek. In dit gesprek stel ik uitgebreid vragen, bekijk ik jouw tong, voel ik jouw pols en stel ik een diagnose. Van daaruit maak ik een persoonlijk behandelplan.

Na het gesprek gaan we aan de slag met de acupunctuurbehandeling, waarbij ik hele dunne naaldjes op specifieke punten in het lichaam plaats. Wees gerust de naaldjes kun je nauwelijks voelen. Ik gebruik een zachte techniek.

Tijdens deze behandeling houd je meestal je kleren aan. Zo niet dan bespreken we dit eerst. Het is handig om tijdens de sessie soepele kleding te dragen zodat ik bij je armen en onderbenen kan.

Als laatste geef ik je een voedingsadvies, gebaseerd op de Chinese voedingsleer. Wat je eet, heeft een enorme invloed op de klachten die je kan hebben. Je kunt je snel beter gaan voelen als je kleine en slimme wijzigingen maakt in jouw voedingskeuze. Daarom geef ik je praktische tips mee die je thuis kan gebruiken. Soms kan ik je ook kruiden voorschrijven die jou kunnen ondersteunen.

Een behandeling bestaat altijd uit een reeks sessies. Dit zijn er meestal 6 tot 10.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 minuten.

Een sessie duurt 60 minuten en kost €60,-.

Vergoeding
De meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben erkend acupuncturist en geregistreerd bij de landelijke beroepsvereniging NVA en KAB.

Diploma's

- Shenzhou: diploma 2016. Opleiding bij Shenzhou van 2014 tot 2016
- Medische basiskennis op HBO niveau bij Con Amore. Diploma: 2016
- Kruidenvakopleiding Frigga’s Korenbloem, 3 jarige kruidenvakopleiding op MBO niveau. Diploma: 2009
- Chinese voedingsleer, Qing Bai, hbo-niveau. Diploma: 2013

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page