top of page
Angelique Pollen

Angelique Pollen

Gezondheidscoach Stress & trauma

Locatie:

Baarn, Online

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Trauma

Specialisme

Alle lichamelijke en geestelijke aandoeningen, klachten, kwaaltjes die door spanning in stand gehouden wordt of verergeren.

Ik kan je goed helpen bij:
- Stress en burn-out
- Trauma

Over mij

Ik ben gespecialiseerd in het loslaten van in het lichaam opgeslagen spanning. Zelf heb ik ervaren hoe ingrijpende gebeurtenissen en stress verschillende gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Ik ben terug in balans gekomen door goed naar mijn lichaam te leren luisteren en diepe spanning los te laten. Mijn lichamelijke klachten zoals rug- en hoofdpijn, hoge bloeddruk en reumatische pijnen zijn weg. Mijn tinnitus zet ik in als alarmbel.

Wil jij ook meer invloed uitoefenen op je welzijn, je weerstand en je gezondheid? Verlang je naar meer bewustzijn van de signalen die je lichaam je geeft? Merk je dat spanning je gezondheidsklachten verergeren? Heb je behoefte om vooral aan de hand van fysieke ervaringen te werken aan balans en je gezondheid? Dat leer ik jou graag!

Methode

We onderzoeken de gevolgen van stress, spanning en/of de emotionele belasting van je werk of privé. Vervolgens kijken we samen welke methode het beste bij jouw past om je te helpen weer in balans te komen. Mijn aanpak geeft inzicht in belemmerende patronen en helpt loslaten wat zich heeft vastgezet in je lijf. Zo werk je aan een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid!

Je krijgt van mij handige tips en oefeningen mee om je weerbaarheid te versterken en te behouden. Dit alles op een lichaamsgerichte wijze.

Cognitief snappen we namelijk vaak waar onze belemmerende overtuigingen en patronen vandaan komen (of worden tijdens de sessies zichtbaar) maar soms is het moeilijk deze gewoontes te doorbreken. Ik help je de signalen van je lichaam te herkennen en deze diepgewortelde paden om te buigen met de zogeheten Polyvagaal Theorie. Deze theorie geeft inzicht in hoe het zenuwstelsel werkt en leert je de overlevingsrespons af te remmen of juist te activeren. Keuzevrijheid hebben in welke taak je je lichaam voor je laat uitvoeren: actie of ontspanning. Door te leren hoe jij invloed kunt uitoefenen op wat jouw zenuwstelsel je vertelt, krijg je invloed op het welbevinden van jouw lichaam en geest. Dat is fijn toch?

Gecombineerd met andere coach-technieken komt je zenuwstelsel tot rust, wat een positief effect heeft op je weerstand. Diepe spanning en trauma leer je loslaten middels TRE® Tension Releasing Exercises. Dit is een zelfhulpmethode die je lichaamseigen manier van loslaten triggert. Dit oeroude mechanisme brengt je lichaam weer tot rust wat je gezondheid ten goede komt!

Kortom, een cadeau voor jezelf voor een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam.

Tarieven

Een gratis kennismaking bestaat uit een kort telefoongesprek van maximaal 10 minuten om te beoordelen of ik je goed kan helpen. Dit is geen intake.

Een consult kost € 125,-.

Diploma's

- HBO gecertificeerd Lifecoach Atma Instituut Certified Advanced TRE®-provider
- ICU/ ambulance verpleegkundige BIG-geregistreerd

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page