top of page
Adeline Kuiken

Adeline Kuiken

Shiatsu therapeut

Locatie:

Blaricum, Abcoude, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Onverklaarde klachten, Stress en burn-out

Specialisme

Ben je gestresst, vermoeid, heb je pijn of slaapproblemen?

Vaak zijn mensen al door de hele medische molen van artsen, echo's en scans gegaan als ze bij mij komen. Ik ben gespecialiseerd in lichamelijke klachten die niet of onvoldoende medisch verklaard kunnen worden, maar er wel zijn. Is er bij jou fysiek gezien geen oorzaak gevonden en toch voel je je niet goed? De oorzaak ligt dan meestal op een ander niveau. Emotioneel onverwerkte, weggestopte zaken of een mentale overbelasting kunnen bijvoorbeeld veel verschillende gezondheidsklachten veroorzaken.

Ik help graag door middel van shiatsu jouw lichaam zichzelf te laten helen, in balans te brengen en te versterken zodat je gezondheidsklachten kunnen afnemen. Shiatsu werkt niet alleen op het fysieke lichaam, maar ook het psychologische, emotionele en spirituele deel van het lichaamen geest door en ondersteunt daar waar jij het nodig hebt. Omdat shiatsu zeer ontspannend werkt, is het ook een goede behandelvorm om in te zetten bij stress- en burn-outklachten. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning.

Ik werk ook veel met cliënten die klachten hebben naar aanleiding van een psychische oorzaak. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het verwerken van rouw of een trauma, autisme of een verslaving.

Over mij

Mijn naam is Adeline Kuiken en in september 2015 ben ik met mijn gezin in Blaricum komen wonen. Ik heb farmacie gestudeerd aan de universiteit van Groningen en ben in 2001 als apotheker afgestudeerd. In dit werk miste ik 'iets'. Ik kwam voor het eerst in aanraking met Shiatsu in 2008 toen we in Tokyo woonden en was direct gepassioneerd.

Shiatsu is een lichaamsgerichte behandelvorm. En een aanraking zegt vaak meer dan 1000 woorden. Een aanraking ontspant, troost, geeft moed en kracht, brengt in balans. Ik vind het een voorrecht om mensen daadwerkelijk aan te raken, een dieper contact te maken, me met hen te verbinden.

Shiatsu is voor mij een manier om terug te keren tot de essentie, bij wat er werkelijk speelt voor een cliënt. Tijdens de behandeling wordt het voor zowel de cliënt als mezelf duidelijk wat er achter een fysieke klacht schuil gaat en wat ervoor nodig is om dit te helen. Met veel plezier heb ik bijna alle mogelijke lessen van sensei Kimura aan het Kimura Shiatsu Instituut gevolgd.

Geinspireërd door deze Japanse ervaring ben ik de 3-jarige opleiding tot professionele Shiatsu therapeut gaan volgen aan het Shiatsu College in London. Na het afstuderen van het Shiatsu College is mijn naam toegevoegd aan het register van professionele Shiatsu therapeuten in het Verenigd Koninkrijk.

Toen ik in de VS woonde, heb ik een cursus kinesiologie gevolgd en heb mijn LMT (Licenced Massage Therapie) examens behaald.

Met veel plezier behandel ik nu cliënten in mijn praktijken in Blaricum en Abcoude. Mijn nieuwste inspiratiebron is Qigong. Ik beoefen al geruime tijd Qigong en in 2020 heb ik een Qigong lerarenopleiding in Bristol, Engeland afgerond. Qigong heeft mijn bewustzijn en begrip voor de de vele vormen van energie vergroot evenals mijn bewondering voor de magie van het leven.

In mijn beleving heeft iedereen wel iets waarmee hij of zij beter om zou willen gaan: stress, het loslaten van moeilijkheden, slaapproblemen, ziekte en herstel, werk-privé of lichaam-geest balans, pijn, rug- of gewrichten klachten, overgewicht of de zoektocht naar zingeving in zijn of haar leven. Zen Shiatsu helpt het lichaam en de geest weer in balans te brengen en ik help jou daar ook graag mee.

Methode

Zen Shiatsu heeft een uitwerking op jou, de mens als geheel. We hebben namelijk te maken met niet alleen het fysieke lichaam, maar ook het psychologische, emotionele en spirituele deel van het lichaam.

Zen Shiatsu is een uitermate ontspannende ervaring. De beste manier echter om meer over Shiatsu te weten te komen is om het te ervaren en te voelen wat het voor jou doet. Shiatsu is een traditionele Japanse geneeswijze. Door druk uit te oefenen op specifieke punten wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam zichzelf te helen en in balans te brengen gesteund en versterkt. In Zen Shiatsu komen traditionele Japanse en Chinese geneeswijzen samen met invloeden van de Westerse geneeskunde.

Zen Shiatsu heeft een uitwerking op de mens als geheel. Niet alleen het fysieke lichaam, maar ook het mentale, emotionele en spirituele deel van het lichaam. Shiatsu is een uitermate ontspannende ervaring en regelmatige behandelingen kunnen het opbouwen van stress in ons dagelijkse leven voorkomen.

Tijdens een shiatsu behandeling houd je je kleding aan en lig je op een mat, de zogenoemde futon. Het is voor ons beiden het prettigst als je comfortabele, niet te strak zittende kleding en sokken draagt.

Een eerste behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Gedurende de intake gaan we samen door je medische verleden heen en nemen we jouw wensen en doelstellingen van de behandeling(en) door. Vervolgbehandelingen duren meestal 60 minuten.

Let op:
Shiatsu kan een goede aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg maar is niet bedoeld als vervanging van een bezoek aan de huisarts, de fysiotherapeut of de specialist. Het is belangrijk om eerst je huisarts te bezoeken indien je ongebruikelijke of zorgwekkende symptomen hebt.

Tarieven

- Eerste behandeling, inclusief intake: € 85,- (90 minuten).
- Vervolgafspraak: € 65,- (60 minuten).

- Kinderen en jong volwassenen t/m 18 jaar: € 45,-.

Shiatsu wordt door een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen in het pakket. Het bedrag van de shiatsu behandeling gaat niet van je eigen bijdrage/risico af. Of en voor welk bedrag je verzekerd bent, kun je opzoeken in de polis of navragen bij jouw verzekeraar. Een verwijsbrief van je (huis)arts is niet nodig.

Diploma's

- Qigong Teacher Training, Bristol, UK, 2018-2020
- Licensed Massage Therapist, Portland, Oregon, USA, 2014
- Shiatsu College London, 2010 - 2013
- Kimura Shiatsu Institute, 2008-2009
- Apothekers diploma, Rijksuniversiteit Groningen, 1999-2001
- Farmacie, Rijksuniversiteit Groningen 1994-1999

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page