Artsen

Je kunt bij deze artsen terecht voor: 

Onbegrepen klachten | Chronische en langdurige klachten |  Leefstijlgeneeskunde (brede kijk op gezondheid) | Relatie tussen lichamelijke en mentaal-emotionele klachten

Melianthe Nicolai

Melianthe Nicolai

Gespecialiseerd in:

Uroloog, leefstijlarts

Locatie:

Bilthoven, Online, Regio Utrecht

Buikklachten, Seksuologische klachten, Urologische klachten, Leefstijl

Ik kan mijn patiënten helpen met hun urologische problemen én kan ik de tijd kan nemen om over de rest van iemands gezondheid en leefstijl te praten. Dit maakt het werk veel leuker en op deze manier is het mogelijk om de klachten te behandelen met oog voor de patiënt als geheel. Daarbij geef ik altijd op maat gemaakte leefstijladviezen. Zo is het mogelijk tot duurzame oplossingen te komen én nieuwe klachten voor in de toekomst voor die patiënt te voorkomen.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Gespecialiseerd in:

Integraal huisarts en leefstijlarts

Locatie:

Online, Zwolle

Vrouwengezondheid, Fertiliteit, Buikklachten, Hart- en vaatziekten, Schildklier problemen

Het is voor mij niet meer dan vanzelfsprekend dat ik iets voor vrouwen wil betekenen met een onvervulde kinderwens. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Inge Kroese

Inge Kroese

Gespecialiseerd in:

Huisarts, Coach, Trainer

Locatie:

Tricht, Utrecht, Regio Utrecht

Onverklaarde klachten, Stress en burn-out, Emotionele disbalans

Zit je ergens mee in je maag? En leidt dat tot klachten als stress, te weinig focus, angst, boosheid, of gebrek aan energie? Dat kan problemen geven in het contact met anderen, maar vooral in het contact met jezelf. De rode draad van de coachingsgesprekken is het verbinden van je hart met je hoofd. Met lichaamswerk help ik je weer meer contact te maken met je lijf en te voelen wat er al is. Weer een verbinding maken tussen hart en hoofd.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Gespecialiseerd in:

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Vrouwen zijn fysiologisch, biologisch én hormonaal anders dan mannen. Hierdoor is ons lichaam gevoeliger voor het ontwikkelen van bepaalde klachten zoals vruchtbaarheidsproblemen, depressieve klachten, overgewicht, moeheid, menstruatieklachten, prikkelbare darmklachten en auto-immuunziektes. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je.

Iris Groen

Iris Groen

Gespecialiseerd in:

Huisarts, holistisch arts, ademcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Angstklachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Ernestine de Groot

Ernestine de Groot

Gespecialiseerd in:

Arts Integrative Medicine en Leefstijl

Locatie:

Utrecht, Zeist, Online, Regio Utrecht

(Onverklaarde) fysieke klachten, Leefstijl, Buikklachten, Stress en burn-out

Het is mijn passie met een brede blik naar de mens als geheel te kijken, vanaf het moment van conceptie tot nu. Ik wil in verbinding zijn met anderen, en heb daarbij toevallig geneeskunde gestudeerd. Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingen ben ik goed in het herkennen van problemen op het gebied van: onverklaarbare klachten, hechting, het herkennen van emoties, het lichamelijk ervaren van emoties, en bewustzijnsgroei.

Inge van der Velpen

Inge van der Velpen

Gespecialiseerd in:

Arts vrouwengezondheid, Leefstijl & Mindset

Locatie:

Online

Vrouwengezondheid, Vruchtbaarheid, Hormonale balans, Herstel na zwangerschap/bevalling

Ik neem graag de tijd om de vrouw achter de patiënte te leren kennen. Ik werk met vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of nazorg willen na de bevalling. Ook begeleid ik je met liefde en aandacht bij de verwerking van een miskraam, stilgeboorte of complicaties tijdens zwangerschap dan wel bevalling. Denk ook aan de schildklierproblematiek rondom kinderwens.

Astrid Vester

Astrid Vester

Gespecialiseerd in:

Arts voor Leefstijl en Transformatiegeneeskunde

Locatie:

Holten

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Chronische ziektes, Mentale klachten, Long en luchtwegen

Heb jij lichamelijke klachten, die steeds terugkeren of zelfs chronisch zijn en vraag jij je af hoe je je gezondheid kan verbeteren? Ik ben een betrokken arts, die zich inzet voor de ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van de mens in alle opzichten. Ik richt me op zowel de behandeling, als op preventie van ziektes. Al ruim 25 jaar zit ik in dit vak en vind het een boeiende uitdaging om jou de tools aan te reiken die je gezondheid kunnen verbeteren en je leven kunnen veranderen.

Rachelle Jongen

Rachelle Jongen

Gespecialiseerd in:

Arts integratieve & functionele geneeskunde

Locatie:

Online, Vlijmen (regio Den Bosch)

Chronische ziektes, Onverklaarde klachten, Leefstijl, Buikklachten

Ik kijk als integraal arts graag buiten de hokjes en bestaande kaders. Ik kijk naar de verschillende onderliggende systemen van ons lichaam en geest én het verband daartussen. Ons lichaam wordt namelijk beïnvloed door o.a. je voorgeschiedenis, genetische aanleg en leefstijl. Mijn aanpak richt zich op: jouw volledige gezondheidsgeschiedenis, beweging, slaap, voeding, stress, familie, trauma's, zingeving, werk en hobby's. We gaan samen op onderzoek uit om jouw (chronische) klachten aan te pakken.

Annemarie Semeijn

Annemarie Semeijn

Gespecialiseerd in:

Integratief arts en coach

Locatie:

Arnhem, Online

Onverklaarde klachten, Slaapproblemen, Vrouwengezondheid, Trauma, Mentale klachten

Jarenlang was ik huisarts en behandelde ik veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt is niet altijd voldoende om mensen te helpen en om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te kunnen zien heb ik de overstap naar mijn huidige praktijk gemaakt. Dit deed ik omdat ik wilde werken vanuit een integrale visie en voldoende tijd wilde hebben per cliënt. Ik help mensen met onbegrepen klachten, chronische pijnklachten, slaapproblemen en mentale klachten. Voel je vitaal en prettig, zonder medicatie.

Azucena Cuijpers

Azucena Cuijpers

Gespecialiseerd in:

Arts vrouwengezondheid & leefstijlgeneeskunde

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Leefstijl, Vrouwengezondheid, Hormonale disbalans

Na jarenlang als huisarts te hebben gewerkt, heb ik mijn eigen praktijk New Women’s Health in Amsterdam opgericht. Ik bied professionele hulp bij vrouwenklachten. Vrouwenklachten zijn complex. Fysiek zijn er vaak meerdere onderliggende problemen die meespelen. Ik maak voor jou een persoonlijk gezondheidsplan en zet alleen wanneer nodig en zinvol – tijdelijk – medicijnen in om jouw gezondheid te verbeteren.

Anne Dekker

Anne Dekker

Gespecialiseerd in:

Integraal leefstijlarts | hormoonexpert

Locatie:

Sliedrecht, Online

Buikklachten, Hormonale disbalans, Diabetes 2, Hart- en vaatziekten, Vermoeidheid

Het voelde voor mij als huisarts steeds minder goed om mensen vooral symptoombestrijdende medicatie te geven. Daarom werk ik nu als integraal arts anders. Ik stel altijd een persoonlijk plan waarmee jij kunt zien welke mogelijkheden er voor je zijn op het gebied van leefstijl/integrale geneeskunde. Het plan is heel breed, van voeding tot zingeving. In de consulten daarna gaan we samen kijken wat voor jou werkt en wat niet.

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans

Gespecialiseerd in:

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Bennekom, Ede, Online

Buikklachten, Vitamine B12 en foliumzuur tekort, Kindergezondheid

vitamine B12 en foliumzuur tekort
Door mijn ervaringen als kind bij de huisarts en in het ziekenhuis kreeg ik al jong interesse om arts te worden. Een prachtig vak! Maar ik miste de ruimte om er voldoende te kunnen ‘zijn’ voor mijn patiënten. Vanuit deze wens én de wens om de oorsprong van de klacht(en) op te sporen, ben ik mijn blik gaan verbreden. Nu heb ik een praktijk waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen, ook wel Integrative Medicine genoemd. Met als doel de balans in leefstijl en gezondheid te herstellen en te behouden. En daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.