top of page

Team Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Locatie:

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Gespecialiseerd in:

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Waar ik je goed bij kan helpen is: schildklierklachten als trage werking, overgewicht, stemmingswisselingen en moeheid of menstruatieklachten, PMS, PCOS, prikkelbare darmklachten, voedselintoleranties en andere chronische klachten. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je. Ik werk ook veel met HSP vrouwen.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Gespecialiseerd in:

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van de maag en/of darmen. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn trajecten combineer ik de wetenschap met de orthomoleculaire behandelwijze. Ik sta sta voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Iris Groen

Iris Groen

Gespecialiseerd in:

Holistisch arts, ademcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Gespecialiseerd in:

Psycholoog en mindfulness trainer

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Emotionele disbalans, Zingeving, Relaties, Burn-out, Trauma, SOLK, Slaapproblemen

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, de Pijp, Alkmaar

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Emotionele disbalans

Wil jij meer balans en gezondheid in je leven? Ik help je daar als shiatsu therapeute en energetisch coach graag bij. De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën en soms klankschalen. Dat is een hele mooie combinatie met shiatsu en werkt erg ontspannend en helend! Daarnaast geef ik (indien gewenst) voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en Westerse voedingsleer.

Cordula Quadt

Cordula Quadt

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, Muiderpoort station

Stress en burn-out, Mentale klachten, (Onverklaarde) fysieke klachten, Emotionele disbalans, Trauma

Iedereen die een acute of chronische fysieke of emotionele klachten heeft, is welkom. Momenteel werk ik veel met mensen die nazorg willen na een ziekteproces of na een ervaring die impact heeft gehad (bijv. een ongeluk of trauma). Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere, fysio- of psychotherapeutische behandeling worden toegepast. Na een sessie bij mij voelen mijn cliënten zich vaak soepeleren, kalmer en ervaren ruimte in hun lichaam en geest.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Gespecialiseerd in:

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische pijn, Zingeving, (On)bedoelde Zwangerschap Onderbrekingen

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Paul Hilkens

Paul Hilkens

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, de Pijp

Nek- en rugklachten, Stress en burn-out, RSI, Emotionele disbalans, Slaapproblemen

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten. Maar ook als er emotionele spanning is door bijvoorbeeld veranderingen in de privé- of werksfeer met veel stress, slapeloosheid of zelfs een burn-out als gevolg. Shiatsu is een fysieke behandeling die zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen zodat jij kunt herstellen en weer lekker in je vel komt te zitten.

Oda Meiberg

Oda Meiberg

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Locatie:

Amsterdam, Rivierenbuurt

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Een vrouwenleven bestaat uit veel verschillende fases, waarin niet alleen belangrijke levensgebeurtenissen een rol spelen, maar ook veel hormonale veranderingen plaatsvinden. Ik ondersteun vrouwen met hormonale klachten en ben met name gespecialiseerd in klachten en hulpvragen rondom zwangerschap en bevalling. Als shiatsu therapeute werk ik lichaamsgericht en liefdevol. Het lichaam is 'het instrument', en door mijn werkwijze ondersteun ik ook het herstellen van jouw lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele balans.

Matthea Osinga

Matthea Osinga

Gespecialiseerd in:

Health coach, Leefstijlcoach | Overgang | HSP

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoogsensitiviteit

Als leefstijlcoach kan ik mijn talenten echt gebruiken. Goed luisteren, aandacht voor jouw verhaal, details opmerken, horen wat er niet gezegd wordt. En ik hou van de holistische benadering; gezondheid is niet alleen bewegen of alleen voeding. Je kunt nog zo gezond eten, als je slecht slaapt, veel stress hebt, je vindt je werk vreselijk en je voelt je doelloos, dan voel je je nog niet gezond. Ik werk graag lopend buiten. Dit werkt heel fijn omdat lopend door de beweging je gedachten ook in beweging komen.

Frederique Bicker

Frederique Bicker

Gespecialiseerd in:

Psychologe / Holistisch therapeut

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Nek- en rugklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans, Spieren en gewrichten

Ik bied een online Energy Awareness programma aan van 2 uur. Dit is een mix van: Psychologie • Meditatie • Yoga • Visualisatie • Lichaamswerk • Ademhalingsoefeningen • Catharsis.
Ik neem je mee in een holistische ervaring, met als doel om je energie niveau omhoog te brengen, je hoofd leeg te maken en om vastzittende emoties te bevrijden.

Esther Molenaar

Esther Molenaar

Gespecialiseerd in:

Haptotherapeut

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out

Wil je je ook weer goed in je vel voelen? In mijn praktijk voor Haptotherapie staat het idee centraal dat (vervelende) ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer deze zich (onbewust) vastzetten in je lichaam, dan uit zich dat vaak op termijn in spanningen in je lijf, onprettige gewoontes, of moeizame relaties. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking maken we weer contact met deze herinnering, en leer ik je er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel: zo kom je weer sterk in het leven te staan.

Heidy van Koesveld

Heidy van Koesveld

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, Station Rai

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten

Op de welbekende kruising staan? Mis je support? Weet je even niet meer welke kant je op moet? Je eigen vanzelfsprekende stroom kwijt? Dit kan zich uiten in zowel fysieke, mentale of emotionele klachten. Voornamelijk jongeren (20'ers, 30'ers) vinden hun weg naar mij met vraagstukken zoals "ik wil iets iets anders in mijn leven, ik loop vast, maar weet niet wat te doen". Ze hebben veelal fysieke klachten, sombere buien en verdriet of een parate dosis woede of frustratie. We gaan werken aan stromende energie zodat jij je weer kalm, fit en helder voelt.

Azucena Cuijpers

Azucena Cuijpers

Gespecialiseerd in:

Arts vrouwengezondheid & leefstijlgeneeskunde

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Leefstijl, Vrouwengezondheid, Hormonale disbalans

Na jarenlang als huisarts te hebben gewerkt, heb ik mijn eigen praktijk New Women’s Health in Amsterdam opgericht. Ik bied professionele hulp bij vrouwenklachten. Vrouwenklachten zijn complex. Fysiek zijn er vaak meerdere onderliggende problemen die meespelen. Ik maak voor jou een persoonlijk gezondheidsplan en zet alleen wanneer nodig en zinvol – tijdelijk – medicijnen in om jouw gezondheid te verbeteren.

Martine Bier

Martine Bier

Gespecialiseerd in:

Acupuncturist

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Chronische pijn

Ik ben als gediplomeerd acupuncturiste vooral gespecialiseerd in het verlichten van pijnklachten. Het maakt niet uit wat voor pijn; dof, stekend, beurs, warm, koud, zeurend, etc. Ik zet een specifieke balansmethode in voor goede resultaten. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Amsterdam, Westerpark. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde en daardoor wordt een deel van je kosten vaak vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Erik Veldman

Erik Veldman

Gespecialiseerd in:

Osteopaat & online oefenprogramma

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

(Onverklaarde) fysieke klachten, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten

Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat. Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan osteopathie uitkomst bieden. Om ook zelf aan de slag te kunnen met je (chronische) klachten, heb ik het oefenplatform Motius ontwikkeld. Het is een programma met oefeningen en binnenkort volledige cursussen voor specifieke klachten. De oefeningen zijn met zorg samengesteld en gebaseerd op osteopathie kennis en yogahoudingen. Naast de fysieke losse oefeningen biedt Motius ook hele fijne en effectieve adem- en ontspanningsoefeningen en meditaties aan.

Tatjana Rogic-Lagendijk

Tatjana Rogic-Lagendijk

Gespecialiseerd in:

Klassieke homeopaat

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Huidklachten, Vrouwengezondheid

Ik ben Tatjana Rogic-Lagendijk en in mijn Homeopathie praktijk in Amsterdam Westerpark combineer ik graag mijn wetenschappelijke blik met de 200 jaar oude geneeswijze van homeopathie. Homeopathie kan jou op een natuurlijke manier (zonder bijwerkingen) ondersteunen op de weg naar meer balans en betere gezondheid. Heb jij onbegrepen of terugkerende gezondheidsklachten of voel je je uit balans en sta je open voor een andere kijk op gezondheid? Ik help je graag verder.

Tim van der Vliet

Tim van der Vliet

Gespecialiseerd in:

Ademcoach

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ademcoaching

I am a breathing instructor. Apart from a healthy lifestyle I have learned to optimize my body and mind. My training is a way to control your inner world, both mentally as physically, in only 10 minutes per day. Breathing properly helps you to feel calmer, become healthier and to better cope with stress.

Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Gespecialiseerd in:

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Locatie:

Online, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Delft, Amsterdam, Regio Amsterdam, Den Haag

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik bied coaching en yoga sessies vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik beide combineer. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Hierdoor houd je meer ruimte en energie over voor de dingen die je belangrijk vindt.

Joyce Vlaarkamp

Joyce Vlaarkamp

Gespecialiseerd in:

Japanse acupunctuur & shiatsu

Locatie:

Amsterdam, Rivierenbuurt

Vrouwengezondheid, Slaapproblemen

Waar ik je goed bij kan helpen is: klachten rondom menstruatie en overgang, slaapproblematiek, betere balans vinden. Bij zowel acupunctuur als shiatsu gaat het om het balanceren van de energie in je lichaam. Klachten voorkomen, verminderen of verdwijnen, als je lichaam weer in balans komt. Ik vind het fijn om samen op zoek te gaan naar een betere balans in de brede zin van het woord. Uiteraard is iedereen welkom en is het een gezamenlijke zoektocht naar de oorzaak van je klacht; wat dat betreft ben ik in de kern een echte generalist.

Marijke Hukema

Marijke Hukema

Gespecialiseerd in:

Coaching & Zingeving

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Zingeving

We kunnen allemaal geblokkeerd raken door gevoelens van onzekerheid, stress, doelloosheid of overprikkeling. Hoe vind je dan opnieuw en dieper de verbinding met je hart en met jezelf? Wat zijn de antwoorden op de vraag wat je bezielt? Wanneer stroomt het? In mijn praktijk kom je weer thuis bij jezelf. Afgestemd op jou gaan we aan de slag met coaching of aromatherapie massage.

Elvira Broersma

Elvira Broersma

Gespecialiseerd in:

Holistisch gebooorte coach & doula

Locatie:

Online, Amsterdam, Haarlem, Regio Amsterdam

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out

Sessies en trajecten bij mij gaan om bewustzijn rondom de geboorte met aandacht voor lichaam, ziel en geest, van moeder, kind en partner. Alles wat ik doe, gaat samen omdat ik doe wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en dat alles volgens een holistische visie. Er zijn ook jaren geweest waarin ik niet in verbinding leefde, in strijd met m’n hart, m’n lichaam overvroeg en mezelf niet juist voedde. Dit leverde veel stress, pijn en verdriet op. Mijn missie is om je te helpen de verbinding tussen je hoofd, je hart en je lijf te herstellen en/of in balans te houden.

Wei Ting Woo

Wei Ting Woo

Gespecialiseerd in:

Integratieve counselor & hypnotherapeut

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Angstklachten, Trauma, Bewustwording

Mijn missie is om mensen hun eigen potentieel te laten ontdekken en de uiting van hun authentieke zelf. Het laten (her)ontdekken van hun eigen kracht en het vertrouwen op hun eigen kunnen en gevoel staan hierbij centraal. Ik help je eigen kracht te (her)ontdekken en je te laten vertrouwen op je eigen kunnen en gevoel!

Bij mij kun je terecht voor coaching, hypnotherapie en sound healing.

Maike van Ees

Maike van Ees

Gespecialiseerd in:

Energetisch masseur & holistisch coach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out

Een sessie met mij brengt helderheid, kracht, vertrouwen en moed en kan net dat zetje geven dat je nodig hebt om (weer) in je licht te gaan staan. Mijn praktijkruimte bevindt zich in hartje centrum van Amsterdam op de Keizersgracht. Een mooie rustige ruimte waarin je helemaal tot jezelf kan komen.

Ik bied energetische massages, healing sessies en 1:1 holistisch coaching.

Jon van Eerden

Jon van Eerden

Gespecialiseerd in:

Stress- & burn-outcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Zingeving

Van psycholoog naar burn-out coach: Stop met piekeren, twijfelen en druk zijn. Transformerende coachingstrajecten en ademworkshops voor hardwerkende vrouwen die veel van zichzelf vragen. Samen kijken we verder dan de symptomen en gaan op onderzoek uit om te ontdekken wat er echt aan de hand is en hoe jij je leven kan optimaliseren. Mijn werk bestaat uit een combinatie van gesprekken, ademhalingstechnieken en andere oefeningen om patronen te doorbreken en jou weer helemaal in je kracht te zetten!

Danielle Dijkstra

Danielle Dijkstra

Gespecialiseerd in:

Burn-out coach & Hypnotherapeut

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out

Ik ben een gepassioneerde coach voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar functioneren, los wil komen van beperkende overtuigingen, conditioneringen en (voor)oordelen. Kortom: voor iedereen die openstaat voor verandering en kiest voor een beter leven. Als coach is het mijn passie om mensen te helpen beter in contact te komen met hun gevoelens en los te komen van nare (traumatische) ervaringen zodat je het leven vanuit een andere invalshoek gaat zien.

Sophie Brokmann

Sophie Brokmann

Gespecialiseerd in:

Energetic Bodywork | Energetisch Lichaamswerk

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Chronische pijn, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoofdklachten

Het is mijn passie om mensen te verbinden met de kracht van ons zelfhelende vermogen, om zo meer plezier, vitaliteit en vertrouwen in zichzelf en het leven te ervaren. Het komt regelmatig voor dat ik mensen begeleid via het lichaam door middel van open vragen om ruimte te maken voor de diepere emotie.