Alle specialisten

Onze specialisten hebben een relevant diploma voor hetgeen ze doen. Bekijk hieronder de profielen of ga direct naar ons aanbod voor:

Cordula Quadt

Cordula Quadt

Shiatsu therapeut

Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Iedereen die een acute of chronische fysieke of emotionele klachten heeft, is welkom. Momenteel werk ik veel met mensen die nazorg willen na een ziekteproces of na een ervaring die impact heeft gehad (bijv. een ongeluk of trauma). Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere, fysio- of psychotherapeutische behandeling worden toegepast. Na een sessie bij mij voelen mijn cliënten zich vaak soepeleren, kalmer en ervaren ruimte in hun lichaam en geest.

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Shiatsu therapeute

Amsterdam, Alkmaar

Ik werk:
Mijn specialisaties:

De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën. Ook gebruik ik soms klankschalen tijdens de behandeling. Een hele mooie combinatie met shiatsu en heel helend!

Marieke Geurds

Marieke Geurds

Orthomoleculair therapeut & eetstoorniscoach

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als geen ander weet ik hoe het is om een ongezonde relatie met voeding en jezelf te hebben. In combinatie met mijn orthomoleculaire voedingskennis heb ik het Gezond Genieten programma ontwikkeld. Het is geen "one size fits all", maar iedereen ontvangt een persoonlijk plan. We gaan aan de slag met jouw overtuigingen, patronen en negatieve gedachten. Je leert welke voeding voor jouw lichaam geschikt is en hoe je op een andere manier om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je gaat je weer fitter voelen en leert op een gezonde manier te bewegen.

Inge van der Velpen

Inge van der Velpen

Arts vrouwengezondheid, Leefstijl & Mindset

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik neem graag de tijd om de vrouw achter de patiënte te leren kennen. Ik werk met vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of nazorg willen na de bevalling. Ook begeleid ik je met liefde en aandacht bij de verwerking van een miskraam, stilgeboorte of complicaties tijdens zwangerschap dan wel bevalling. Denk ook aan de schildklierproblematiek rondom kinderwens.

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & psycholoog

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Thea van Bodegraven-Boonstra

Thea van Bodegraven-Boonstra

Relatiecoach bij psychische klachten of GGZ-diagnose

Alphen aan den Rijn

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik begeleid naasten die de thuissituatie niet meer aankunnen door gedrag of diagnose van een gezinslid. Mensen die het gevoel hebben alles geprobeerd te hebben en dat niets helpt, die zich machteloos, boos, of schuldig voelen.

Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach, Burn-out en Leiderschapscoach

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Door te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf jou aan signalen geeft en door het in evenwicht brengen van je denken, handelen en voelen, kom je het dichtst bij jezelf. Ik loop graag een stukje met je mee; welke vraagstukken heb je in je leven? We gaan aan de slag met verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken, eventueel ondersteund door creatieve opdrachten, wandelingen of visualisaties.

Frederique Bicker

Frederique Bicker

Psychologe / Holistisch therapeut

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik bied een online Energy Awareness programma aan van 2 uur. Dit is een mix van: Psychologie • Meditatie • Yoga • Visualisatie • Lichaamswerk • Ademhalingsoefeningen • Catharsis.
Ik neem je mee in een holistische ervaring, met als doel om je energie niveau omhoog te brengen, je hoofd leeg te maken en om vastzittende emoties te bevrijden.

Antoinette van Herpen

Antoinette van Herpen

Psychosociaal / integratief therapeut

Online, Heerenveen, Hoornsterzwaag, Friesland

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wanneer je bewust naar jezelf durft te kijken, dingen aan wilt gaan die ‘eng’ zijn om te doen en je innerlijke zelf diepgaand wilt ontmoeten, dan is er veel te ontdekken over wie je in wezen bent.
We zullen zoveel mogelijk de oorzaak van problemen aanpakken en niet slechts symptomen bestrijden. Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer de bron direct wordt aangepakt, de bijbehorende symptomen veelal vanzelf verdwijnen.

Didrik A. Winsnes

Didrik A. Winsnes

Chiropractor

Den Bosch

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn focus ligt op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit is namelijk de fundering van het lichaam. We helpen het zelf regulerende, zelf organiserende en zelf genezende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Dit speelt zo’n belangrijke rol in gezondheid. Wie wil nou geen wervelkolom en zenuwstelsel die optimaal werken?

Jonna Holkers

Jonna Holkers

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Utrecht, Regio Utrecht, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn werkwijze is lichaamsgericht, van denken naar voelen. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied, waardoor je meer zuurstof opneemt. Vastzittende emoties in je lichaam worden aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Acupuncturist

Zutphen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Met het consult, een combinatie van acupunctuur en voedingsadvies, geef ik je graag een sterke impuls voor jouw herstel en krijg je praktisch advies mee over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren zodat je je dagelijks beter gaat voelen. Ook kan ik je leren om je eigen specialist te worden van jouw eigen gezondheid.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Orthomoleculair therapeut

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Melianthe Nicolai

Melianthe Nicolai

Uroloog, leefstijlarts

Bilthoven, Online, Regio Utrecht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan mijn patiënten helpen met hun urologische problemen én kan ik de tijd kan nemen om over de rest van iemands gezondheid en leefstijl te praten. Dit maakt het werk veel leuker en op deze manier is het mogelijk om de klachten te behandelen met oog voor de patiënt als geheel. Daarbij geef ik altijd op maat gemaakte leefstijladviezen. Zo is het mogelijk tot duurzame oplossingen te komen én nieuwe klachten voor in de toekomst voor die patiënt te voorkomen.

Iris Groen

Iris Groen

Huisarts, holistisch arts, ademcoach

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Jannet Veenbaas

Jannet Veenbaas

(Shiatsu) Massage therapeut en Zacht Werken coach

Groningen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Shiatsu, Massage en Zacht Werken Coaching: werken vanuit verbinding, vanuit het hart.
Ik merk dat lichaam en geest beide tot rust moeten worden gebracht, om daarna vanuit ontspanning een nieuwe start te kunnen maken. Het lichaam houdt allerlei emoties vast en zorgt er dan voor dat het gaat verkrampen. Het stuk coaching dat ik bied, gaat echt over mindset en is direct praktisch toepasbaar in het dagelijks leven; jouw lichaam vertelt me wat de belangrijkste onderwerpen zullen zijn voor het stuk coaching. Verder gebruik ik muziek als tool om je dieper in ontspanning te laten zakken, of juist bij emoties te kunnen komen.

Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Online, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Delft, Amsterdam, Regio Amsterdam, Den Haag

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik bied coaching en yoga sessies vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik beide combineer. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Hierdoor houd je meer ruimte en energie over voor de dingen die je belangrijk vindt.

Veronika Rutten

Veronika Rutten

Holistisch Healthcoach met focus op HERSTEL

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Jong vitaal gezond heel oud worden is mijn levensmotto. Ik vind persoonlijke groei, vrijheid, compassie, nieuwsgierig zijn en dankbaarheid heel belangrijk. Mijn missie leven en teruggeven van mijn kennis en ervaring is mijn hoofdmotivatie. Ik heb ontdekt, dat ziekte zin heeft, dat ziekte een kans geeft om te veranderen, dat het een 'wake up call' is. Als je dit ontdekt kun je pas echt beter worden. Het gaat er niet om wat je hebt gehad, maar wel hoe jij er mee omgaat en wat je ervan leert!

Esther Gieling-Meijer

Esther Gieling-Meijer

Pijn Reset Behandelaar & fysiotherapeut

Online, Apeldoorn

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan uren praten over lichaamsbewustzijn, gedragspatronen, hoe stress invloed heeft op het lichaam en hoe dit relatief gemakkelijk opgelost kan worden. Ik maak graag verbinding met mensen die mij inspireren en die mij uitdagen om nog meer te groeien en mezelf te laten 'shinen'! Want we worden er toch allemaal blijer van, wanneer we minder stress en meer plezier kunnen ervaren?
Met de Pijn Reset Methode, ontdekte ik dat er zeker wel manieren zijn om aan de oorzaak van (steeds terugkerende) pijn te werken. En ook dat dit definitief kan zijn, wanneer iemand dit ook écht graag wil!

Luite de Jager

Luite de Jager

Bewustzijnstherapeut | Mentaal Fit Coach| Leefstijlcoach

Lemelerveld, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Alles wat jij bewust of onbewust meemaakt, wordt opgeslagen in jouw lichaam en geest. Oude informatie neemt te veel ruimte in beslag, waardoor je vast kunt lopen. Door deze oude informatie "op te schonen", is er meer ruimte voor nieuwe informatie. Dit proces doen we met Touch of Matrix, een bewustzijnsmethode voor lichaam en geest.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Psycholoog en mindfulness trainer

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Marije van der Laan

Marije van der Laan

Human Design Professional / Coach/ Trainer

Online, Den Haag, Leidschendam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wat ik het mooiste vind aan het werk dat ik doe, is te zien dat jij wordt geraakt en ontspant in de erkenning van wie je in diepste wezen bent! In wat nu echt ‘jezelf’ is. Wanneer ik jou inzicht geef in jouw unieke innerlijk kompas dan ga je meer voldoening, rust, succes en verwondering ervaren in alle facetten van je leven. Zo loop je minder of niet meer vast in je hoofd of in je leven. Met zelfvertrouwen en ontspanning, in contact met je ware zelf en je unieke potentieel. Door te ontdekken wat je lange tijd hebt genegeerd en vooral zelf te experimenteren of dit ook voor jou klopt, zal je vertrouwen op de wetenschap dat ook jij hier een unieke bijdrage hebt en kan jouw ware missie – jouw Goud – zich ontvouwen!

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Online, Eibergen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts en leefstijlarts

Online, Zwolle

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het is voor mij niet meer dan vanzelfsprekend dat ik iets voor vrouwen wil betekenen met een onvervulde kinderwens. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptotherapeut

Velsen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan jou helpen meer inzicht in jezelf te krijgen. Haptonomische oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. Maar altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Ik heb al veel mensen geholpen bewust te worden van hun patronen. Ik kan oprecht geraakt worden bij wat er gebeurt tijdens een sessie. Als iemand de deur uit gaat met meer zin en plezier in het leven, dan is mijn missie geslaagd.

Amy Keijzer

Amy Keijzer

Family Life Coach and Healer

Hoorn, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik ben kinderen/gezinscoach. Is je grootste wens als ouder dat je kind fluitend en dansend door het leven gaat? Een kind dat volledig in zijn kracht staat en zich vrij voelt om helemaal zichzelf te kunnen zijn?
Weet je zeker zoals het nu gaat, zo wil ik het niet meer? Ik help graag om het gezin in balans te brengen en kijk daarbij niet alleen naar het gedrag of de fysieke klacht maar naar het kind als geheel en naar het gezin als systeem.

Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytisch Therapeut

Woerden, Regio Utrecht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Pijnklachten expert en Integraal gezondheidscoach

Rijswijk

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Naar gelang wat je klacht is en/of je blessures hebt, ga ik op zoek naar waar zwakke schakels zitten in je lichaam. Zwakke schakels zorgen er namelijk voor dat je gaat compenseren, wat vaak leidt tot een pijnklacht. De zwakke schakels die zijn gevonden haal ik eruit door middel van manuele technieken (losmaken van weefsel), het activeren van spieren én het versterken van spieren (kracht- en mobiliteitsoefeningen). Je ervaart meestal direct pijnverlichting, omdat je lichaam niet meer hoeft te compenseren.

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Haarlem, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda (een eeuwenoude Indiase gezondheids- en voedingsleer), reiki en yoga om jouw lichaam terug in balans te brengen. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. In Ayurveda wordt ieder mens dan ook als uniek gezien, met een eigen body-mind type. Wanneer je eet en leeft volgens jouw eigen type, dan geef je je lichaam weer de kans om alle energie goed door te laten stromen en verminder je gezondheidsklachten. Ontdek ook hoe!

Wendy Damen

Wendy Damen

Vitaliteitscoach

Weert, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn focus ligt op het behandelen (op natuurlijke manier) van uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten door beproefde, alternatieve therapievormen. Ik help je om terug in balans te komen. Het geeft mij enorm veel energie om mensen te helpen op het vlak van gezondheid/leefstijl en hen weer te laten opbloeien. So, it's your time to bloom!

Anita Stal

Anita Stal

Analytisch coach en Reiki healer

Venlo, Roermond

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Door mijn opleidingen van NLP Practitioner en de ACT® methodiek ben ik meer bewust van mijn natuurlijk talent en aangeleerd gedrag. Als Sociaal Analytisch mens ben ik aan de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut begonnen, waardoor ik meer bewust ben geworden van het feit dat alles energie is. Coaching bestaat uit praten en eventueel een tafelopstelling. Reiki bestaat uit aanraking met kleding aan.

Margo Snoek

Margo Snoek

Ayurveda Lifestyle Coach

Bosch en Duin, Utrecht, Regio Utrecht, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

In mijn praktijk combineer ik de eeuwenoude kennis vanuit Ayurveda met lichaamsgerichte coaching. Ayurveda biedt allerlei praktische tips voor jouw lichaam, dus geen one size fits all. We zijn tenslotte allemaal uniek. Door lichaamsgericht te werken maak je een krachtige verbinding tussen lichaam en geest, zo kom je dieper in contact met je gevoelens en verlangens.

Leef vanuit je bron, jouw essentie. Je wordt je bewust van hoe je je voelt, wat je eet, hoe je leeft en hoe je beweegt. Zie het als een reset, terug naar de basis. Om dat te doen wat jij het allerliefste doet, dat waar jij gelukkig van wordt.

Danielle Brörmann

Danielle Brörmann

Specialist in Werkgeluk & Welzijn

Online, Breda

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik werk veel vanuit mijn intuïtie en gebruik al mijn levens- en werkervaring in mijn werk als coach en trainer. Mijn missie is anderen te helpen om hun levensdoel en hartmissie te vinden en om ze te bevrijden van blokkades en beperkingen om te gaan leven en werken vanuit hun hart. Ik werk vanuit mijn eigen KOEL-principe, het staat voor: Kunstzinnig Ontspannen Energiek en Liefdevol.

Ingrid de Geus

Ingrid de Geus

Energetisch therapeut

Online, Gouda

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het voelt heerlijk om eindelijk te kunnen ontspannen, om energie te kunnen voelen doorstromen en om nieuwe verbanden te leggen. Alsof de zon van hoop en uitzicht op nieuwe mogelijkheden voor jou weer op komt. Ik leer je graag zelfhulptechnieken waarmee je je welzijn en gezondheid ondersteunt en op den duur in eigen handen kunt nemen. Voor hooggevoelige mensen voelt deze manier van werken als thuiskomen. Mijn specialisme is het structureel opruimen en achter je laten van belemmerende diepe, fundamentele patronen.

Helena van Vliet-van Houten

Helena van Vliet-van Houten

Natuurcoach

Wandellocatie

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als natuurcoach komen al mijn kwaliteiten en talenten samen. Ik vind het fijn om anderen te helpen met een verlangen, vraag of zorg. Ik geef geen antwoorden of advies, ik ondersteun de ander om de antwoorden uit hunzelf naar boven te halen. Tijdens de coaching haal ik ieders kwaliteiten en talenten graag naar voren, uiteraard in en met de kracht van de natuur. De natuur geeft je immuunsysteem een boost, je bloeddruk verlaagt en je hartslag wordt rustiger. Daarnaast stijgt je productiviteit, je krijgt meer energie en je geluksgevoel stijgt.

Christine van Andel

Christine van Andel

Female Leadership & Mindset Coach