Alle specialisten

Onze specialisten hebben een relevant diploma voor hetgeen ze doen. Bekijk hieronder de profielen of ga direct naar ons aanbod voor:

Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach | Burn-out | Zingeving | Energie | Leiderschap

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Een stukje meelopen met iemand met vraagstukken over zijn of haar leven, verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken (eventueel ondersteund door creatieve opdrachten / wandelingen / visualisaties). Door vooral te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf je aan signalen geeft en je denken, handelen en voelen in evenwicht te brengen kom je het dichtst bij jezelf.

Frederique Bicker

Frederique Bicker

Psychologe / Holistisch therapeut

Amsterdam, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik bied een online Energy Awareness programma aan van 2 uur. Dit is een mix van: Psychologie • Meditatie • Yoga • Visualisatie • Lichaamswerk • Ademhalingsoefeningen • Catharsis.
Ik neem je mee in een holistische ervaring, met als doel om je energie niveau omhoog te brengen, je hoofd leeg te maken en om vastzittende emoties te bevrijden.

Antoinette van Herpen

Antoinette van Herpen

Psychosociaal / integratief therapeut

Hoornsterzwaag, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wanneer je bewust naar jezelf durft te kijken, dingen aan wilt gaan die ‘eng’ zijn om te doen en je innerlijke zelf diepgaand wilt ontmoeten, dan is er veel te ontdekken over wie je in wezen bent.
We zullen zoveel mogelijk de oorzaak van problemen aanpakken en niet slechts symptomen bestrijden. Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer de bron direct wordt aangepakt, de bijbehorende symptomen veelal vanzelf verdwijnen.

Didrik A. Winsnes

Didrik A. Winsnes

Chiropractor

Den Bosch

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn focus ligt op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit is namelijk de fundering van het lichaam. We helpen het zelf regulerende, zelf organiserende en zelf genezende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Dit speelt zo’n belangrijke rol in gezondheid. Wie wil nou geen wervelkolom en zenuwstelsel die optimaal werken?

Jonna Holkers

Jonna Holkers

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Utrecht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn werkwijze is lichaamsgericht, van denken naar voelen. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied, waardoor je meer zuurstof opneemt. Vastzittende emoties in je lichaam worden aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Acupuncturist

Zutphen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Met het consult, een combinatie van acupunctuur en voedingsadvies, geef ik je graag een sterke impuls voor jouw herstel en krijg je praktisch advies mee over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren zodat je je dagelijks beter gaat voelen. Ook kan ik je leren om je eigen specialist te worden van jouw eigen gezondheid.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Holistisch natuurgeneeskundig therapeut

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 en daarna nog vele opleidingen gevolgd van darmtherapie, bloedanalyse, hormonen tot Life science therapeut. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Melianthe Nicolai

Melianthe Nicolai

Uroloog

Bilthoven, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan mijn patiënten helpen met hun urologische problemen én kan ik de tijd kan nemen om over de rest van iemands gezondheid en leefstijl te praten. Dit maakt het werk veel leuker en op deze manier is het mogelijk om de klachten te behandelen met oog voor de patiënt als geheel. Daarbij geef ik altijd op maat gemaakte leefstijladviezen. Zo is het mogelijk tot duurzame oplossingen te komen én nieuwe klachten voor in de toekomst voor die patiënt te voorkomen.

Iris Groen

Iris Groen

Holistisch arts & Huisarts

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

De drukte, die alleen maar toeneemt voor huisartsen de afgelopen jaren, heeft mijn visie op gezondheid volledig veranderd en ik kwam erachter dat daar medisch gezien ook veel meer over bekend was. Zoals met name de grote invloed van trauma op onze mentale en fysieke gezondheid.
Voor mij zijn lichaam en geest totaal verbonden met elkaar. Ik gebruik mijn medische achtergrond nu om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Jannet Veenbaas

Jannet Veenbaas

(Shiatsu) Massage therapeut en Zacht Werken coach

Groningen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Shiatsu, Massage en Zacht Werken Coaching: werken vanuit verbinding, vanuit het hart.
Ik merk dat lichaam en geest beide tot rust moeten worden gebracht, om daarna vanuit ontspanning een nieuwe start te kunnen maken. Het lichaam houdt allerlei emoties vast en zorgt er dan voor dat het gaat verkrampen. Het stuk coaching dat ik bied, gaat echt over mindset en is direct praktisch toepasbaar in het dagelijks leven; jouw lichaam vertelt me wat de belangrijkste onderwerpen zullen zijn voor het stuk coaching. Verder gebruik ik muziek als tool om je dieper in ontspanning te laten zakken, of juist bij emoties te kunnen komen.

Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Online, Rotterdam, Gouda, Schiedam, Dordrecht, Delft

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik bied coaching en yoga sessies vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik beide combineer. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Hierdoor houd je meer ruimte en energie over voor de dingen die je belangrijk vindt.

Veronika Rutten

Veronika Rutten

Holistisch Healthcoach met focus op HERSTEL

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Jong vitaal gezond heel oud worden is mijn levensmotto. Ik vind persoonlijke groei, vrijheid, compassie, nieuwsgierig zijn en dankbaarheid heel belangrijk. Mijn missie leven en teruggeven van mijn kennis en ervaring is mijn hoofdmotivatie.
Ik heb ontdekt, dat ziekte zin heeft, dat ziekte een kans geeft om te veranderen, dat het een 'wake up call' is. Als je dit ontdekt kun je pas echt beter worden. Het gaat er niet om wat je hebt gehad, maar wel hoe jij er mee omgaat en wat je ervan leert!

Esther Gieling-Meijer

Esther Gieling-Meijer

Pijn Reset Behandelaar & fysiotherapeut

Online, Apeldoorn

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan uren praten over lichaamsbewustzijn, gedragspatronen, hoe stress invloed heeft op het lichaam en hoe dit relatief gemakkelijk opgelost kan worden. Ik maak graag verbinding met mensen die mij inspireren en die mij uitdagen om nog meer te groeien en mezelf te laten 'shinen'! Want we worden er toch allemaal blijer van, wanneer we minder stress en meer plezier kunnen ervaren?
Met de Pijn Reset Methode, ontdekte ik dat er zeker wel manieren zijn om aan de oorzaak van (steeds terugkerende) pijn te werken. En ook dat dit definitief kan zijn, wanneer iemand dit ook écht graag wil!

Luite de Jager

Luite de Jager

Bewustzijnstherapeut | Mentaal Fit Coach| Leefstijlcoach

Lemelerveld, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Alles wat jij bewust of onbewust meemaakt, wordt opgeslagen in jouw lichaam en geest. Oude informatie neemt te veel ruimte in beslag, waardoor je vast kunt lopen. Door deze oude informatie "op te schonen", is er meer ruimte voor nieuwe informatie. Dit proces doen we met Touch of Matrix, een bewustzijnsmethode voor lichaam en geest.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Psycholoog, register counselor en trainer

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Marije van der Laan

Marije van der Laan

Human Design Professional / Coach/ Trainer

Leidschendam, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wat ik het mooiste vind aan het werk dat ik doe, is te zien dat jij wordt geraakt en ontspant in de erkenning van wie je in diepste wezen bent! In wat nu echt ‘jezelf’ is. Wanneer ik jou inzicht geef in jouw unieke innerlijk kompas dan ga je meer voldoening, rust, succes en verwondering ervaren in alle facetten van je leven. Zo loop je minder of niet meer vast in je hoofd of in je leven. Met zelfvertrouwen en ontspanning, in contact met je ware zelf en je unieke potentieel. Door te ontdekken wat je lange tijd hebt genegeerd en vooral zelf te experimenteren of dit ook voor jou klopt, zal je vertrouwen op de wetenschap dat ook jij hier een unieke bijdrage hebt en kan jouw ware missie – jouw Goud – zich ontvouwen!

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Eibergen, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts en leefstijlarts

Zwolle

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het is voor mij niet meer dan vanzelfsprekend dat ik iets voor vrouwen wil betekenen met een onvervulde kinderwens. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptonomisch coach

Velsen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan jou helpen meer inzicht in jezelf te krijgen. Haptonomische oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. Maar altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Ik heb al veel mensen geholpen bewust te worden van hun patronen. Ik kan oprecht geraakt worden bij wat er gebeurt tijdens een sessie. Als iemand de deur uit gaat met meer zin en plezier in het leven, dan is mijn missie geslaagd.

Amy Keijzer

Amy Keijzer

Family Life Coach and Healer

Hoorn, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik ben kinderen/gezinscoach. Is je grootste wens als ouder dat je kind fluitend en dansend door het leven gaat? Een kind dat volledig in zijn kracht staat en zich vrij voelt om helemaal zichzelf te kunnen zijn?
Weet je zeker zoals het nu gaat, zo wil ik het niet meer? Ik help graag om het gezin in balans te brengen en kijk daarbij niet alleen naar het gedrag of de fysieke klacht maar naar het kind als geheel en naar het gezin als systeem.

Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytisch Therapeut

Woerden

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Pijnklachten expert en Integraal gezondheidscoach

Rijswijk

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Naar gelang wat je klacht is en/of je blessures hebt, ga ik op zoek naar waar zwakke schakels zitten in je lichaam. Zwakke schakels zorgen er namelijk voor dat je gaat compenseren, wat vaak leidt tot een pijnklacht. De zwakke schakels die zijn gevonden haal ik eruit door middel van manuele technieken (losmaken van weefsel), het activeren van spieren én het versterken van spieren (kracht- en mobiliteitsoefeningen). Je ervaart meestal direct pijnverlichting, omdat je lichaam niet meer hoeft te compenseren.

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en lifestyle coach, Reiki practitioner

Haarlem

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Liefde voor jezelf van grote invloed is op je gezondheid en andersom. Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Wat voor de een wel werkt hoeft niet voor de ander te werken. Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda, reiki en yoga om je lichaam weer in balans te krijgen en om ervoor te zorgen dat het lichaam de kans krijgt om alle energie weer goed door te laten stromen.

Wendy Damen

Wendy Damen

Vitaliteitscoach

Weert, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn focus ligt op het behandelen (op natuurlijke manier) van uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten door beproefde, alternatieve therapievormen. Ik help je om terug in balans te komen. Het geeft mij enorm veel energie om mensen te helpen op het vlak van gezondheid/leefstijl en hen weer te laten opbloeien. So, it's your time to bloom!

Anita Stal

Anita Stal

Analytisch coach en Reiki healer

Venlo, Roermond

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Door mijn opleidingen van NLP Practitioner en de ACT® methodiek ben ik meer bewust van mijn natuurlijk talent en aangeleerd gedrag. Als Sociaal Analytisch mens ben ik aan de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut begonnen, waardoor ik meer bewust ben geworden van het feit dat alles energie is. Coaching bestaat uit praten en eventueel een tafelopstelling. Reiki bestaat uit aanraking met kleding aan.

Margo Snoek

Margo Snoek

Ayurveda Lifestyle Coach

Bosch en Duin, Utrecht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

In mijn praktijk combineer ik de eeuwenoude kennis vanuit Ayurveda met lichaamsgerichte coaching. Ayurveda biedt allerlei praktische tips voor jouw lichaam, dus geen one size fits all. We zijn tenslotte allemaal uniek. Door lichaamsgericht te werken maak je een krachtige verbinding tussen lichaam en geest, zo kom je dieper in contact met je gevoelens en verlangens.

Leef vanuit je bron, jouw essentie. Je wordt je bewust van hoe je je voelt, wat je eet, hoe je leeft en hoe je beweegt. Zie het als een reset, terug naar de basis. Om dat te doen wat jij het allerliefste doet, dat waar jij gelukkig van wordt.

Danielle Brörmann

Danielle Brörmann

Specialist in Werkgeluk & Welzijn

Breda, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik werk veel vanuit mijn intuïtie en gebruik al mijn levens- en werkervaring in mijn werk als coach en trainer. Mijn missie is anderen te helpen om hun levensdoel en hartmissie te vinden en om ze te bevrijden van blokkades en beperkingen om te gaan leven en werken vanuit hun hart. Ik werk vanuit mijn eigen KOEL-principe, het staat voor: Kunstzinnig Ontspannen Energiek en Liefdevol.

Ingrid de Geus

Ingrid de Geus

Energetisch therapeut

Gouda, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het voelt heerlijk om eindelijk te kunnen ontspannen, om energie te kunnen voelen doorstromen en om nieuwe verbanden te leggen. Alsof de zon van hoop en uitzicht op nieuwe mogelijkheden voor jou weer op komt. Ik leer je graag zelfhulptechnieken waarmee je je welzijn en gezondheid ondersteunt en op den duur in eigen handen kunt nemen. Voor hooggevoelige mensen voelt deze manier van werken als thuiskomen. Mijn specialisme is het structureel opruimen en achter je laten van belemmerende diepe, fundamentele patronen.

Helena van Vliet-van Houten

Helena van Vliet-van Houten

Natuurcoach

Wandellocatie

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als natuurcoach komen al mijn kwaliteiten en talenten samen. Ik vind het fijn om anderen te helpen met een verlangen, vraag of zorg. Ik geef geen antwoorden of advies, ik ondersteun de ander om de antwoorden uit hunzelf naar boven te halen. Tijdens de coaching haal ik ieders kwaliteiten en talenten graag naar voren, uiteraard in en met de kracht van de natuur. De natuur geeft je immuunsysteem een boost, je bloeddruk verlaagt en je hartslag wordt rustiger. Daarnaast stijgt je productiviteit, je krijgt meer energie en je geluksgevoel stijgt.

Christine van Andel

Christine van Andel

Female Leadership & Mindset Coach

Zoetermeer

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Na een sabbatical ben ik de opleiding tot intuïtief coach gaan doen bij het IMC. Juist de combinatie van oosterse en westerse denkwijzen sprak me enorm aan en was precies de ontwikkeling die ik nodig had. Niet alleen je hoofd gebruiken maar juist ook de wijsheid van het lichaam. Mijn coachtrajecten bestaan uit een aantal sessies waarin we met name in gesprek gaan met elkaar en ik soms ook een oefening doe om tot andere inzichten te komen (bijvoorbeeld een meditatie oefening).

Cathy Merkx

Cathy Merkx

Integraal Therapeut

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

We gaan aan de slag met je onbewuste/onderbewuste van de mens. Hier ligt veel opgeslagen waar we bewust geen weet van hebben. Door de sessies kreeg je het besef wat een gigantische creatieve wetende onderbewuste binnenwereld we eigenlijk hebben. Ik heb me hypnotherapie, regressietherapie, innerlijk kindwerk en systemisch werk eigen gemaakt. Deze technieken gebruik ik nu in mijn praktijk.

Raymonde van Zijl

Raymonde van Zijl

Coach voor trauma en chronische klachten

Wilnis

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als psycholoog en loopbaancoach doe ik vooral therapeutisch werk. Ik leg graag de vinger op de zere plek én verander daarin wezenlijk en blijvend iets. Alles in je leven vormt je. En heftige ervaringen laten hun eigen sporen na. Hardnekkige terugkerende (emotionele) pijn kun je verlichten, veranderen en wegnemen.

Esterelle van Zanten

Esterelle van Zanten

Herstelcoach van alcohol | Life & Burn-outcoach

Naarden-Vesting, Almere

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik heb veel affiniteit met mensen die weer meer balans willen ervaren en willen afrekenen met niet helpende patronen en gewoontes. Centraal staan respect, gelijkwaardigheid en privacy. Mijn oprechte interesse en volledige inzet maken dat je met mij een goede en sterke start kunt maken. Ik ben een warme en pragmatisch coach met de juiste tools om jou te coachen, zodat jij meer vrijheid, kracht en gezondheid ervaart.

Piet Leunis

Piet Leunis

Shiatsu therapeut

Utrecht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Voor mij is de relatie met de cliënt het belangrijkst. Deze moet zich gezien en gehoord voelen. Mijn aanraking is licht, omdat dat voor mij voldoende is om de energie in de persoon te voelen en in beweging te brengen. De Traditionele Chinese geneeskunde gaat er vanuit dat als de energie in het lichaam niet in balans is dit samen gaat met fysieke of mentale klachten. De behandeling versterkt het zelfhelende vermogen waardoor klachten verminderen.

Matthea Osinga

Matthea Osinga

Health coach | Leefstijlcoach

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als leefstijlcoach kan ik mijn talenten echt gebruiken. Goed luisteren, aandacht voor jouw verhaal, details opmerken, horen wat er niet gezegd wordt. En ik hou van de holistische benadering; gezondheid is niet alleen bewegen of alleen voeding. Je kunt nog zo gezond eten, als je slecht slaapt, veel stress hebt, je vindt je werk vreselijk en je voelt je doelloos, dan voel je je nog niet gezond. Ik werk graag lopend buiten. Dit werkt heel fijn omdat lopend door de beweging je gedachten ook in beweging komen.

Anne Dekker

Anne Dekker

Integraal leefstijlarts

Sliedrecht, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het voelde voor mij als huisarts steeds minder goed om mensen vooral symptoombestrijdende medicatie te geven. Daarom stel ik een plan voor mensen op welke mogelijkheden ze hebben op het gebied van leefstijl/integrale geneeskunde. Het plan is heel breed, van voeding tot zingeving. In de consulten daarna gaan we samen kijken wat voor de cliënt werkt en wat niet.

Irene Pennings

Irene Pennings

Oersterk leefstijlcoach

Regio Haarlem bij mensen thuis, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik ben enorm gedreven om samen met jou op weg te gaan naar een oersterk lijf. Mijn ervaring is dat je kwaliteit van leven enorm toeneemt met de juiste leefstijlaanpassingen. En dat gun ik jou ook.

Sophie Brokmann

Sophie Brokmann

Energetic Bodywork | Energetisch Lichaamswerk

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het is mijn passie om mensen te verbinden met de kracht van ons zelfhelende vermogen, om zo meer plezier, vitaliteit en vertrouwen in zichzelf en het leven te ervaren. Het komt regelmatig voor dat ik mensen begeleid via het lichaam door middel van open vragen om ruimte te maken voor de diepere emotie.

Geeke Booij

Geeke Booij

GZ Haptotherapeut & Werk-Coach

Arnhem

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kijk graag breder dan alleen naar ziek zijn en genezen. Mijn interesse gaat vooral uit naar gevoel van weten, niet in je hoofd alleen maar ook in je lijf, het versterken van mentale veerkracht via het lichaam. Preventief werken om beter in je vel te komen. Je lichaam is slimmer dan je denkt! Daarnaast zie ik ook veel mensen die al last hebben van stress, vermoeidheid, piekeren, onbegrepen lichamelijke klachten, bore en burn-out, rouwverwerking, uitval op werk.

Alieke van Esterik

Alieke van Esterik

Geregistreerd Stress Interventie Expert, Qigong Instructeur

Online, Spanje, Nederland

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik werk online, in zowel Nederland als Spanje met diverse programma's van transformeren, integreren en ontspannen. Los van je dagelijkse routine, me-time, uit je hoofd in je hart.

Inge Kroese

Inge Kroese

Huisarts | Coach | Trainer

Tricht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Zit je ergens mee in je maag? En leidt dat tot klachten als stress, te weinig focus, angst, boosheid, of gebrek aan energie? Dat kan problemen geven in het contact met anderen, maar vooral in het contact met jezelf. De rode draad van de coachingsgesprekken is het verbinden van je hart met je hoofd. Met lichaamswerk help ik je weer meer contact te maken met je lijf en te voelen wat er al is. Weer een verbinding maken tussen hart en hoofd.

Renger van Dijk

Renger van Dijk

Gezonde leefstijl fysiotherapeut

Hoogezand

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn methode is gebaseerd op de 6 domeinen bewegen-ademhaling-slaap-immuunsysteem-stress & mindset-voeding. Van hieruit kijk ik waarom het zelf herstellend vermogen (Physis) van jouw lichaam niet optimaal functioneert. Als er ook blokkades in het lichaam aanwezig zijn door oude blessures, littekenweefsel van operaties of ziekten dan behandel ik die met fascie- en orgaanfascie therapie.

Lesley Posthuma

Lesley Posthuma

Queer Therapist

Online, Rotterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Vanuit een intuïtieve wijze behandel ik, dat wil zeggen dat ik altijd begin met een intakegesprek waarin ik vaak naar de kern ga van het probleem van de cliënt. Vanuit daar stel ik een behandelplan samen dat voornamelijk bestaat uit oefeningen op locatie, gesprekken en wat huiswerk voor thuis. Ik werk met verschillende technieken om de hulpvraag op te lossen.

Joyce Duikers

Joyce Duikers

Holistisch Therapeut

Leusden, Amersfoort

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ons lijf heeft een ontzettend intelligent systeem met een groot zelfhelend vermogen. Alleen maken we daar in mijn ogen nog niet altijd optimaal gebruik van. Patronen, overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma's zorgen ervoor dat de energie niet vrij kan stromen. Op termijn kan dit zelfs klachten veroorzaken waardoor je nog meer vast komt te zitten. In mijn sessies werk ik daarom altijd met het lijf. Daar zit de ingang om vanuit die controle naar meer flow te gaan.

Lenneke van der Meijden

Lenneke van der Meijden

Holistisch Stress therapeut & Opsteller

Online, Vianen (Utrecht)

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Stress kan zich uiten in onverklaarbare fysieke, mentale en emotionele klachten. Ik ontdekte methoden om de onderliggende oorzaken hiervan aan te pakken. Ik werk met het onbewuste brein, opstellingen (systemisch) en lichaamswerk. Als Holistisch Stress therapeut begeleid ik mensen met stress, burn-out of die vastlopen met zichzelf.

Paul Hilkens

Paul Hilkens

Shiatsu therapeut

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten. Maar ook als er emotionele spanning is door bijvoorbeeld veranderingen in de privé- of werksfeer. Shiatsu is een fysieke behandeling die zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Het werkt goed op onze spijsvertering, bloedsomloop, nieren en ademhaling. Ik zie mijn werk als een ambacht waarin ik mij blijf ontwikkelen, en werk vanuit de basisprincipes van gelijkwaardigheid en contact maken, zonder je eigen ‘ik’ daarin te mengen.

Oda Meiberg

Oda Meiberg

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Voor mij is het interessant en belangrijk om vrouwen in hun "rite of passage" te ondersteunen. Dit kan met hormonen(klachten) te maken hebben of met de levensfases van de vrouw (vooral rond zwangerschap en bevalling). Ik weet dat ik iets kan toevoegen en ben erg betrokken bij het processen van de vrouw.

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans

Arts leefstijl en integrale geneeswijzen

Bennekom, Ede, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Door mijn ervaringen als kind bij de huisarts en in het ziekenhuis kreeg ik al jong interesse om arts te worden. Een prachtig vak! Maar ik miste de ruimte om er voldoende te kunnen ‘zijn’ voor mijn patiënten. Vanuit deze wens én de wens om de oorsprong van de klacht(en) op te sporen, ben ik mijn blik gaan verbreden. Nu heb ik een praktijk waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen, ook wel Integrative Medicine genoemd. Met als doel de balans in leefstijl en gezondheid te herstellen en te behouden. En daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Ernestine de Groot

Ernestine de Groot

Arts Integrative Medicine en Leefstijl

Utrecht, Zeist, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Het is mijn passie met een brede blik naar de mens als geheel te kijken, vanaf het moment van conceptie tot nu. Ik wil in verbinding zijn met anderen, en heb daarbij toevallig geneeskunde gestudeerd. Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingen ben ik goed in het herkennen van problemen op het gebied van: onverklaarbare klachten, hechting, het herkennen van emoties, het lichamelijk ervaren van emoties, en bewustzijnsgroei.