top of page

Alle specialisten

Onze specialisten hebben een relevant diploma voor hetgeen ze doen. Bekijk hieronder de profielen of ga direct naar ons aanbod voor:

Aphra de Kruif - van den Neste

Aphra de Kruif - van den Neste

Geboorte en geboortetrauma therapeut

Amersfoort, Regio Amersfoort

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik ben geschoold tot Geboortetrauma Preventie Coach. Sinds najaar 2022 ben ik tevens gecertificeerd Geboortetrauma Consulent en Geboortetrauma Therapeut. Ook werk ik bij het landelijk Zo Beval Ik Centrum voor Geboorte en Trauma. Het is een voorrecht om naast jou als vrouw en (aanstaande) moeder te mogen staan.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie.

Moon Spanjer

Moon Spanjer

Arts Leefstijlgeneeskunde | Metabolisme- en Hormoonexpert

Online, Heemstede

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Waar ik je goed bij kan helpen is: hormonale disbalans, trage schildklier, problemen rondom de zwangerschap en veelvoorkomende auto-immuunziekten bij vrouwen, zoals reuma en lupus. Ik heb mij gespecialiseerd in het metabolisme en de fysiologie van de vrouw en leer je hoe voeding, leefstijl en de omgeving daar invloed op uitoefenen. Hoe meer ik mij hierin verdiepte, hoe meer ik besefte dat je zelf ongelooflijk veel invloed kan uitoefenen op je gezondheid. Naast of in plaats van medicijnen.

Mijke Ruijterman Vreeburg

Mijke Ruijterman Vreeburg

Shiatsu therapeut

Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Veel cliënten, vrouwen en mannen, die bij mij komen hebben een druk leven met een baan en een gezin. Ze hebben veel te regelen en vaak moeite om te ontspannen. Ze hebben vaak een zittend of stressvol beroep waarbij ze veel in het hoofd zitten. Er is minder contact met de rest van het lichaam. Rugpijn, hoofdpijn, schouderpijn, vermoeidheid en slaapproblemen zie ik vaak en ook overspannenheid en burn-out. Ook behandel ik vrouwen tijdens de zwangerschap.

Cordula Quadt

Cordula Quadt

Shiatsu therapeut

Amsterdam, Muiderpoort station

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Iedereen die een acute of chronische fysieke of emotionele klachten heeft, is welkom. Momenteel werk ik veel met mensen die nazorg willen na een ziekteproces of na een ervaring die impact heeft gehad (bijv. een ongeluk of trauma). Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere, fysio- of psychotherapeutische behandeling worden toegepast. Na een sessie bij mij voelen mijn cliënten zich vaak soepeleren, kalmer en ervaren ruimte in hun lichaam en geest.

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Shiatsu therapeut

Amsterdam, de Pijp, Alkmaar

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wil jij meer balans en gezondheid in je leven? Ik help je daar als shiatsu therapeute en energetisch coach graag bij. De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën en soms klankschalen. Dat is een hele mooie combinatie met shiatsu en werkt erg ontspannend en helend! Daarnaast geef ik (indien gewenst) voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en Westerse voedingsleer.

Marieke Geurds

Marieke Geurds

Orthomoleculair therapeut & eetstoorniscoach

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als geen ander weet ik hoe het is om een ongezonde relatie met voeding en jezelf te hebben. In combinatie met mijn orthomoleculaire voedingskennis heb ik het Gezond Genieten programma ontwikkeld. Het is geen "one size fits all", maar iedereen ontvangt een persoonlijk plan. We gaan aan de slag met jouw overtuigingen, patronen en negatieve gedachten. Je leert welke voeding voor jouw lichaam geschikt is en hoe je op een andere manier om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je gaat je weer fitter voelen en leert op een gezonde manier te bewegen.

Inge van der Velpen

Inge van der Velpen

Arts vrouwengezondheid | Fertiliteitsarts

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Waar ik je goed bij kan helpen is: een (onvervulde) kinderwens, (herhaald) zwangerschapsverlies, herstel na zwangerschapsvergiftiging, hormonale disbalans, schildklierproblematiek rondom kinderwens. Ik neem graag de tijd om de vrouw achter de patiënte te leren kennen. Ik werk met vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of nazorg willen na de bevalling. Ook begeleid ik je met liefde en aandacht bij de verwerking van een miskraam, stilgeboorte of complicaties tijdens zwangerschap dan wel bevalling. Ik werk uitsluitend online en richt mij op positieve gezondheid d.m.v. integrale geneeskunde.

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & gezondheidspsycholoog

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Thea van Bodegraven-Boonstra

Thea van Bodegraven-Boonstra

Relatiecoach bij psychische klachten of GGZ-diagnose

Alphen aan den Rijn

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik begeleid naasten die de thuissituatie niet meer aankunnen door gedrag of diagnose van een gezinslid. Mensen die het gevoel hebben alles geprobeerd te hebben en dat niets helpt, die zich machteloos, boos, of schuldig voelen.

Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach, Burn-out en Leiderschapscoach

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Door te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf jou aan signalen geeft en door het in evenwicht brengen van je denken, handelen en voelen, kom je het dichtst bij jezelf. Ik loop graag een stukje met je mee; welke vraagstukken heb je in je leven? We gaan aan de slag met verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken, eventueel ondersteund door creatieve opdrachten, wandelingen of visualisaties.

Frederique Bicker

Frederique Bicker

Psychologe / Holistisch therapeut

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik bied een online Energy Awareness programma aan van 2 uur. Dit is een mix van: Psychologie • Meditatie • Yoga • Visualisatie • Lichaamswerk • Ademhalingsoefeningen • Catharsis.
Ik neem je mee in een holistische ervaring, met als doel om je energie niveau omhoog te brengen, je hoofd leeg te maken en om vastzittende emoties te bevrijden.

Antoinette van Herpen

Antoinette van Herpen

Psychosociaal / integratief therapeut

Online, Heerenveen, Hoornsterzwaag, Friesland

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wanneer je bewust naar jezelf durft te kijken, dingen aan wilt gaan die ‘eng’ zijn om te doen en je innerlijke zelf diepgaand wilt ontmoeten, dan is er veel te ontdekken over wie je in wezen bent.
We zullen zoveel mogelijk de oorzaak van problemen aanpakken en niet slechts symptomen bestrijden. Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer de bron direct wordt aangepakt, de bijbehorende symptomen veelal vanzelf verdwijnen.

Didrik A. Winsnes

Didrik A. Winsnes

Chiropractor

Den Bosch

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn focus ligt op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit is namelijk de fundering van het lichaam. We helpen het zelf regulerende, zelf organiserende en zelf genezende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Dit speelt zo’n belangrijke rol in gezondheid. Wie wil nou geen wervelkolom en zenuwstelsel die optimaal werken?

Jonna Holkers

Jonna Holkers

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Utrecht, Regio Utrecht, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Mijn werkwijze is lichaamsgericht, van denken naar voelen. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied, waardoor je meer zuurstof opneemt. Vastzittende emoties in je lichaam worden aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Acupuncturist

Zutphen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Met het consult, een combinatie van acupunctuur en voedingsadvies, geef ik je graag een sterke impuls voor jouw herstel en krijg je praktisch advies mee over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren zodat je je dagelijks beter gaat voelen. Ook kan ik je leren om je eigen specialist te worden van jouw eigen gezondheid.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Orthomoleculair therapeut

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Melianthe Nicolai

Melianthe Nicolai

Uroloog, leefstijlarts

Bilthoven, Online, Regio Utrecht

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan mijn patiënten helpen met hun urologische problemen én kan ik de tijd kan nemen om over de rest van iemands gezondheid en leefstijl te praten. Dit maakt het werk veel leuker en op deze manier is het mogelijk om de klachten te behandelen met oog voor de patiënt als geheel. Daarbij geef ik altijd op maat gemaakte leefstijladviezen. Zo is het mogelijk tot duurzame oplossingen te komen én nieuwe klachten voor in de toekomst voor die patiënt te voorkomen.

Iris Groen

Iris Groen

Holistisch arts, ademcoach

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Jannet Veenbaas

Jannet Veenbaas

(Shiatsu) Massage therapeut en Zacht Werken coach

Groningen

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Shiatsu, Massage en Zacht Werken Coaching: werken vanuit verbinding, vanuit het hart.
Ik merk dat lichaam en geest beide tot rust moeten worden gebracht, om daarna vanuit ontspanning een nieuwe start te kunnen maken. Het lichaam houdt allerlei emoties vast en zorgt er dan voor dat het gaat verkrampen. Het stuk coaching dat ik bied, gaat echt over mindset en is direct praktisch toepasbaar in het dagelijks leven; jouw lichaam vertelt me wat de belangrijkste onderwerpen zullen zijn voor het stuk coaching. Verder gebruik ik muziek als tool om je dieper in ontspanning te laten zakken, of juist bij emoties te kunnen komen.

Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Online, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Delft, Amsterdam, Regio Amsterdam, Den Haag

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik bied coaching en yoga sessies vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik beide combineer. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Hierdoor houd je meer ruimte en energie over voor de dingen die je belangrijk vindt.

Veronika Rutten

Veronika Rutten

Holistisch Healthcoach met focus op HERSTEL

Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Jong vitaal gezond heel oud worden is mijn levensmotto. Ik vind persoonlijke groei, vrijheid, compassie, nieuwsgierig zijn en dankbaarheid heel belangrijk. Mijn missie leven en teruggeven van mijn kennis en ervaring is mijn hoofdmotivatie. Ik heb ontdekt, dat ziekte zin heeft, dat ziekte een kans geeft om te veranderen, dat het een 'wake up call' is. Als je dit ontdekt kun je pas echt beter worden. Het gaat er niet om wat je hebt gehad, maar wel hoe jij er mee omgaat en wat je ervan leert!

Esther Gieling-Meijer

Esther Gieling-Meijer

Pijn Reset Behandelaar & fysiotherapeut

Online, Apeldoorn

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik kan uren praten over lichaamsbewustzijn, gedragspatronen, hoe stress invloed heeft op het lichaam en hoe dit relatief gemakkelijk opgelost kan worden. Ik maak graag verbinding met mensen die mij inspireren en die mij uitdagen om nog meer te groeien en mezelf te laten 'shinen'! Want we worden er toch allemaal blijer van, wanneer we minder stress en meer plezier kunnen ervaren? Met de Pijn Reset Methode werken we aan de oorzaak van (steeds terugkerende) pijn. En de pijn kan definitief verdwijnen, wanneer iemand dit ook écht graag wil!

Luite de Jager

Luite de Jager

Bewustzijnstherapeut | Mentaal Fit Coach| Leefstijlcoach

Lemelerveld, Online

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Alles wat jij bewust of onbewust meemaakt, wordt opgeslagen in jouw lichaam en geest. Oude informatie neemt te veel ruimte in beslag, waardoor je vast kunt lopen. Door deze oude informatie "op te schonen", is er meer ruimte voor nieuwe informatie. Dit proces doen we met Touch of Matrix, een bewustzijnsmethode voor lichaam en geest.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Psycholoog en mindfulness trainer

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Marije van der Laan

Marije van der Laan

Human Design Professional / Coach/ Trainer

Online, Den Haag, Leidschendam

Ik werk:
Mijn specialisaties:

Wat ik het mooiste vind aan het werk dat ik doe, is te zien dat jij wordt geraakt en ontspant in de erkenning van wie je in diepste wezen bent! In wat nu echt ‘jezelf’ is. Wanneer ik jou inzicht geef in jouw unieke innerlijk kompas dan ga je meer voldoening, rust, succes en verwondering ervaren in alle facetten van je leven. Zo loop je minder of niet meer vast in je hoofd of in je leven. Met zelfvertrouwen en ontspanning, in contact met je ware zelf en je unieke potentieel. Door te ontdekken wat je lange tijd hebt genegeerd en vooral zelf te experimenteren of dit ook voor jou klopt, zal je vertrouwen op de wetenschap dat ook jij hier een unieke bijdrage hebt en kan jouw ware missie – jouw Goud – zich ontvouwen!

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Online, Eibergen